MediaWatch

Irland påbegynder 3G udbud

Ifølge Irlands telemyndigheder bliver der udbudt én såkaldt klasse A licens, der betinger en dækning på mindst 80 procent af befolkningen senest år 2005, og tre klasse B licenser, som mindst dækker 53 procent senest år 2006, skriver TotalTelecom. Licenserne bliver gyldige i 15 år.

De irske myndigheder forventer at tildele licenserne i slutningen af maj måned næste år, og man forventer at der først til den tid vil være et betydeligt antal mobiltelefoner i udbud, som kan benytte sig af den nye standard for mobiltelefoni. 20 forskellige virksomheder og samarbejdskonstellationer har allerede udvist interesse for det irske 3G udbud.

Irland vil i vurderingen af de indkomne tilbud på licenserne lægge vægt på ansøgernes villighed til at stille 3G nettene til rådighed for andre mobiloperatører - de såkaldte mobile virtuelle netværksoperatører (MVNO), idet man håber, at det vil give et mere effektivt konkurrencemarked, ligesom der også vil blive stillet ekstra frekvensområder til rådighed for de nye mobiloperatører, som ikke allerede er repræsenteret på det irske marked.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs