MediaWatch

Den norske stat overvåger Internettet

Ifølge det norske Justitsdepartementet samarbejdes der med Forsvarets etterretningstjeneste, Forsvarets Overkommando Sikkerhetsstaben og Politiets overvåkningstjeneste om at klarlægge omfanget af hackerangreb og forsøg herpå i Norg. Formålet er at skaffe overblik over, hvor sårbar den digitale infrastruktur er.

Ifølge digitoday bekræfter det tidligere formodninger om et sådan samarbejder, der også omfatter industrispionage overfor norsk erhvervsliv.

Samarbejdsprojektet går under navnet "Varslingssystem for Digital Infrastruktur" (VDI), som skal gøre virksomheder opmærksomme på, når der sker indbrud i virksomhedernes netværk. Herefter er det op til de enkelte projektdeltagere, som har udstyret tilkoblet virksomhedernes netværk, om eventuelle angreb skal anmeldes til politiet.

Det norske varslingssystem kan kun bruges til at registrere, når der bliver gjort forsøg på hackerindbrud, og ikke til at identificere gerningsmændene bag.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Rapporter peger på flere triste nyheder for journalister

Flere fravælger at læse nyheder, unge mennesker opsøger dem ikke aktivt, og sociale medier har overhalet nyhedsmedier som hovedkilde for de unge til nyhederne. Branchen står med et tiltagende framenteringsproblem, og vi bliver nødt til at tale om det, lyder det fra Uffe Gardel, der har ført pennen i denne uges medieklumme.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs