MediaWatch

Den norske stat overvåger Internettet

Ifølge det norske Justitsdepartementet samarbejdes der med Forsvarets etterretningstjeneste, Forsvarets Overkommando Sikkerhetsstaben og Politiets overvåkningstjeneste om at klarlægge omfanget af hackerangreb og forsøg herpå i Norg. Formålet er at skaffe overblik over, hvor sårbar den digitale infrastruktur er.

Ifølge digitoday bekræfter det tidligere formodninger om et sådan samarbejder, der også omfatter industrispionage overfor norsk erhvervsliv.

Samarbejdsprojektet går under navnet "Varslingssystem for Digital Infrastruktur" (VDI), som skal gøre virksomheder opmærksomme på, når der sker indbrud i virksomhedernes netværk. Herefter er det op til de enkelte projektdeltagere, som har udstyret tilkoblet virksomhedernes netværk, om eventuelle angreb skal anmeldes til politiet.

Det norske varslingssystem kan kun bruges til at registrere, når der bliver gjort forsøg på hackerindbrud, og ikke til at identificere gerningsmændene bag.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs