MediaWatch

USA udbyder nye mobillicenser

Den amerikanske telestyrelse, Federal Communications Commission (FCC), regner med at auktionen over de nye mobillicenser, som starter den 12 december, vil blive den hidtil mest indbringende i USA's historie. Auktionen forventes at rejse mellem 16 og 25 milliarder dollar, skriver Reuters.

Blandt de tilmeldte deltagere er både store telegiganter som Verizon Wireless og AT&T Wireless Group og mindre udbydere af mobiltelefoni og datatjenester.

Vinderne af licenserne vil blive i stand til at udbyde almindeligt mobiltelefoni og fax-tjenester såvel som mere avancerede og kapacitetskrævende datatjenester. Et af forhåbningerne er, at det store antal nye licenser vil motivere teleselskaberne til at udvikle tredje generations mobiltjenester, som er både mere hurtigere og mere avancerede tjenester som video-transmission og adgang til Internettet.

Ifølge en talsmand fra FCC er de amerikanske forbrugere blevet vandt til kun at bruge mobiltelefonerne til taletelefoni, men mobiltelefonerne rummer også en række videre muligheder for datatransmission, mener talsmanden og henviser til Japan, Skandinavien og øvrige dele af Europa. I Japan har standarden i-mode allerede mere end 14 millioner brugere, som kan gå på Internettet via mobiltelefonens display, der ikke er større end et visitkort.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs