MediaWatch

Samtrafiktakster nedsættes

Det samlede prisfald siden efteråret 1999 er herefter 27 procent. Telestyrelsens afgørelse er et resultat af en såkaldt bedste praksis vurdering af Tele Danmarks samtrafiktakster. Det er samtrafiktaksterne i Storbritannien, Sverige og Norge, der har dannet grundlaget for Telestyrelsens vurderinger. Nedsættelsen skal ske med virkning pr. 1. januar 2001.

Lovgivningen giver Telestyrelsen mulighed for at kræve samtrafikpriserne nedsat, hvis det kan dokumenteres, at prisniveauet for tilsvarende samtrafikydelser i tilsvarende danske eller udenlandske samtrafikaftaler er lavere end Tele Danmarks "bedste praksis".

Der kan hos Tele Danmarks konkurrenter konstateres en stadig stigende efterspørgsel på produktet lokal samtrafik. Årsagen hertil er bl.a., at i takt med at Tele Danmarks konkurrenter etablerer egne telenet, vil de selv kunne transportere store dele af deres teletrafik rundt i landet.

Derfor bliver særligt prisniveauet for lokal samtrafik en væsentlig faktor for, hvordan konkurrencen udvikler sig på det danske telemarked.

Telestyrelsen har siden efteråret 1999 løbende anvendt bedste praksis afgørelser til at nedsætte Tele Danmarks samtrafiktakster.

Mere fra MediaWatch

Google strammer grebet om kreative forsøg på at tracke brugere

Techselskabet bygger videre på sit kommende bolværk i beskyttelsen af brugernes privatliv og færden på nettet. Konkurrencemyndigheder i Storbritannien har samtidig indledt undersøgelse af, om det sender en endnu større del af annoncemarkedet i Googles hænder.

Debat: Folketinget vender det døve øre til lyd

Fair betaling for indhold og kampen med techgiganterne er højaktuelle dagsordener hos politikere og i Kulturministeriet. Men podcasting er efterladt på perronen, skriver formand for Center for Podcasting, Søren Brunsgaard, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Se flere jobs