MediaWatch

Samtrafiktakster nedsættes

Det samlede prisfald siden efteråret 1999 er herefter 27 procent. Telestyrelsens afgørelse er et resultat af en såkaldt bedste praksis vurdering af Tele Danmarks samtrafiktakster. Det er samtrafiktaksterne i Storbritannien, Sverige og Norge, der har dannet grundlaget for Telestyrelsens vurderinger. Nedsættelsen skal ske med virkning pr. 1. januar 2001.

Lovgivningen giver Telestyrelsen mulighed for at kræve samtrafikpriserne nedsat, hvis det kan dokumenteres, at prisniveauet for tilsvarende samtrafikydelser i tilsvarende danske eller udenlandske samtrafikaftaler er lavere end Tele Danmarks "bedste praksis".

Der kan hos Tele Danmarks konkurrenter konstateres en stadig stigende efterspørgsel på produktet lokal samtrafik. Årsagen hertil er bl.a., at i takt med at Tele Danmarks konkurrenter etablerer egne telenet, vil de selv kunne transportere store dele af deres teletrafik rundt i landet.

Derfor bliver særligt prisniveauet for lokal samtrafik en væsentlig faktor for, hvordan konkurrencen udvikler sig på det danske telemarked.

Telestyrelsen har siden efteråret 1999 løbende anvendt bedste praksis afgørelser til at nedsætte Tele Danmarks samtrafiktakster.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt - herunder en redaktionel analysechef. Derudover lukker Jyllands-Posten for kommentarsporet på Facebook. (Opdateret)

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs