MediaWatch

IBM åbner webbureau i Norden

Selskabets nye bureau får navnet Stockholm center for IBM e-business Innovation og vil ifølge IBM selv, i særdeleshed have fokus på e-handel samt fremtidige generationers internetløsninger, skriver Dagens Industri.

Gösta Ljungberg, chef for det nordiske bureau, siger, at der nok vil være en del, der undrer sig over at IBM udvider sin internetvirksomhed på et tidspunkt hvor især internetkonsulenterne har problemer med faldende efterspørgsel på deres tjenesteydelser. Han siger i den forbindelse, at selskabet ser en stigning i efterspørgslen på strategiske løsninger på internetområdet.

IBM vil i første omgang ansætte 100 medarbejdere, men såfremt alt går vel, vil dette tal blive fordoblet. Det nye bureau bliver placeret i det centrale Stockholm og dermed væk fra selskabets hovedkontor i Kista.

IBM's valg af lokation er opsigtsvækkende idet selskabet sammen med Ericsson var de først til at etablere sig i Kista i 1970'erne. Sidenhen fulgte flere hundrede IT-selskaber efter.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs