MediaWatch

SOL dropper e-handel

Bestyrelsen hos Scandinavia Online A/S meddeler i dag, at man har valgt at afvikle aktiviteterne i selskabets e-handels virksomhed Netbonus. Afviklingen af Netbonus medfører, at i alt 12 medarbejdere i Norge, Sverige og Danmark afskediges. Netbonus har arbejdet med såkaldt medlems-shopping i de tre lande.

Dermed er der ikke flere e-handels aktiviteter tilbage hos SOL, efter at selskabet tidligere i år solgte sit auktions site Bid2day til det svenske auktions site Tradera.

Om beslutningen siger SOL's koncernchef Birger Steen: -Afviklingen af Netbonus er et led i den løbende proces med henblik på at fokusere SOL på sin kernevirksomhed, som er portal-virksomheden. Samtidig med at vi afvikler dette direkte engagement inden for detailhandel på nettet, ser vi en fortsat kraftig vækst i forbrugernes efterspørgsel af vores hovedprodukter. Derfor vil vi fortsætte med at forstærke vores position som Nordens førende Internet portal.

Afviklingsomkostningerne er af SOL beregnet til fem millioner svenske kroner, som vil blive bogført i selskabets regnskab for 2000.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs