MediaWatch

Hewlett-Packard fastholder vækstrate

Selskabets ledelse søger således at overbevise investorerne på Wall Street om, at bundlinjen ikke vil blive påvirket synderligt af opbremsningen i det amerikanske salg af PC'ere, og at man dermed vil nå det fastsatte prognoser for den samlede omsætning for 2001. Det skriver CNN.

HP's administrerende direktør, Carly Fiorina, understregede på selskabets kvartårlige investormøde, at HP ikke blot er en fremstiller af "bokse", men at det med sit brede udvalg af produkter og services vil have flere indtjeningsmuligheder, der skal søge at afhjælpe bundlinjen.

Fiorina's understregning af selskabets stærke sider kommer i kølvandet på indtjeningsadvarsler fra blandt andet Apple og Gateway, der begge har været på en økonomisk nedtur ovenpå meddelelserne.

Det aftagende salg har fået indtil flere investorer til at se på, om selskabet vil være i stand til at skabe den fornødne indtjening i den nærmeste fremtid. Selskabet, med Fiorina i spidsen, føler selv, at det ligger på linje med Wall Street's forventninger i niveauet 15 til 17 procent. Ifølge First Call er HP sat til at tjene 43 cent per aktie i det indeværende fjerde kvartal og 1,96 dollar set over hele året.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs