MediaWatch

Tele Dk vinder måske polsk UMTS-licens

Dermed skulle Tele Danmark have sikret sig sin fjerde UMTS-licens i Europa gennem polske Polkomtel, der er et af de tre vindere.

Tele Danmark har overfor Mediawtch hverken ville be- eller afkræfte nyheden, som stammer fra en talsmand fra den polske regering.

Tele Danmark ejer Polkomtel sammen med britiske Vodafone. De to øvrige vindere blev Telekomunikacja Polska's Centertel, som ejes delvist af France Telecom og Polska Telefonia Cyfrowa, som Deutsche Telekom har en andel i

Den polske regering havde oprindeligt håbet på at kunne afsætte fem licenser til en pris på 650 millioner euro, men kun tre deltagere meldte sig til udbudet i lørdags. Det affødte kritik af udbudsproceduren fra øvrige teleselskaber, og på den baggrund vil den polske nu tildele hver af de tre deltagere en licens gennem en udvidelse af deres nuværende GSM licens rettigheder for 650 millioner euro.

Ifølge talsmanden fra den polske regering vil der blive udbudt en fjerde UMTS-licens i polen engang i fremtiden uden at ville sige hvornår.

De tre vinder af UMTS-licenser forventes at skulle betale den første rate til næste år, som oprindeligt var fastsat til 350 millioner euro, men som i mellemtiden er blevet sat ned til 250 millioner euro. Mobiloperatørerne kan begynde at udbyde 3G mobiltelefoni i Polen fra 2003, og derfor bliver den fjerde licens sandsynligvis først udbudt til den tid, mener en telekommunikations analytiker fra Deutsche Bank i Warsaw.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs