MediaWatch

Tele Dk vinder måske polsk UMTS-licens

Dermed skulle Tele Danmark have sikret sig sin fjerde UMTS-licens i Europa gennem polske Polkomtel, der er et af de tre vindere.

Tele Danmark har overfor Mediawtch hverken ville be- eller afkræfte nyheden, som stammer fra en talsmand fra den polske regering.

Tele Danmark ejer Polkomtel sammen med britiske Vodafone. De to øvrige vindere blev Telekomunikacja Polska's Centertel, som ejes delvist af France Telecom og Polska Telefonia Cyfrowa, som Deutsche Telekom har en andel i

Den polske regering havde oprindeligt håbet på at kunne afsætte fem licenser til en pris på 650 millioner euro, men kun tre deltagere meldte sig til udbudet i lørdags. Det affødte kritik af udbudsproceduren fra øvrige teleselskaber, og på den baggrund vil den polske nu tildele hver af de tre deltagere en licens gennem en udvidelse af deres nuværende GSM licens rettigheder for 650 millioner euro.

Ifølge talsmanden fra den polske regering vil der blive udbudt en fjerde UMTS-licens i polen engang i fremtiden uden at ville sige hvornår.

De tre vinder af UMTS-licenser forventes at skulle betale den første rate til næste år, som oprindeligt var fastsat til 350 millioner euro, men som i mellemtiden er blevet sat ned til 250 millioner euro. Mobiloperatørerne kan begynde at udbyde 3G mobiltelefoni i Polen fra 2003, og derfor bliver den fjerde licens sandsynligvis først udbudt til den tid, mener en telekommunikations analytiker fra Deutsche Bank i Warsaw.

Mere fra MediaWatch

Google strammer grebet om kreative forsøg på at tracke brugere

Techselskabet bygger videre på sit kommende bolværk i beskyttelsen af brugernes privatliv og færden på nettet. Konkurrencemyndigheder i Storbritannien har samtidig indledt undersøgelse af, om det sender en endnu større del af annoncemarkedet i Googles hænder.

Debat: Folketinget vender det døve øre til lyd

Fair betaling for indhold og kampen med techgiganterne er højaktuelle dagsordener hos politikere og i Kulturministeriet. Men podcasting er efterladt på perronen, skriver formand for Center for Podcasting, Søren Brunsgaard, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Se flere jobs