MediaWatch

StepStone kræver erstatning fra OFiR

Efter grundige juridiske undersøgelser og rådgivning fra StepStones advokater har StepStone besluttet at anlægge sag og kræve erstatning fra OFiR.com a-s. StepStone vil ikke acceptere OFiRs forretningsmodel, hvor firmaet "låner" fra konkurrenterne ved at lade søgerobotter scanne deres hjemmesider for at oprette links og dermed skabe et kunstigt højt antal jobannoncer på OFiR's egen hjemmeside.

- Vi ønsker at få sat en effektiv stopper for disse forretningsmetoder, der fuldstændig udhuler troværdigheden for Internettet som annoncemedie. Samtidig sår de tvivl om kvaliteten af StepStone produkter overfor StepStones kunder, fordi vi ikke kan garantere i hvilken sammenhæng vores kunder ganske uforvarende får udstillet deres annoncer, udtaler Anders Fritz-Carlsen, adm. direktør for StepStone i Danmark.

Det kommende sagsanlæg og krav om erstatning vil blive iværksat i flere europæiske lande, hvor OFiR praktiserer denne forretningsmodel.

- På nuværende tidspunkt ønsker vi ikke at udtale os om, hvilke lande sagsanlægget vil omfatte, og hvor stort vores erstatningskrav bliver, men ifølge vore advokaters undersøgelser, vil vi have en særdeles god sag i flere europæiske lande, uddyber Anders Fritz-Carlsen.

Mere fra MediaWatch

Google strammer grebet om kreative forsøg på at tracke brugere

Techselskabet bygger videre på sit kommende bolværk i beskyttelsen af brugernes privatliv og færden på nettet. Konkurrencemyndigheder i Storbritannien har samtidig indledt undersøgelse af, om det sender en endnu større del af annoncemarkedet i Googles hænder.

Debat: Folketinget vender det døve øre til lyd

Fair betaling for indhold og kampen med techgiganterne er højaktuelle dagsordener hos politikere og i Kulturministeriet. Men podcasting er efterladt på perronen, skriver formand for Center for Podcasting, Søren Brunsgaard, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Se flere jobs