MediaWatch

Wanadoo og Freeserve suspenderes

Handlen med aktier i franske Wanadoo på børsen i Paris og britiske Freeserve på børsen i London er suspenderet indtil der foreligger en officiel meddelelse om, at selskaberne fusioneres. Wanadoo og Freeserve bekræftede allerede i forrige måned, at man forhandlede om en fusion, men ingen af selskaberne har i dag villet kommentere den aktuelle suspendering af aktierne, skriver CNN.

Freeserve har omkring to millioner abonnenter i Storbritannien og selskabet er 80 procent ejet af den britiske forhandler af forbrugerelektronik, Dixons Group. Franske Wanadoo er 88 procent ejet af France Telecom, og har omkring 1,15 millioner abonnenter i Frankrig og 540.000 i andre lande.

Freeserve har sideløbende med forhandlingerne med Wanadoo også forhandlet til anden side, og tidligere forsøg på at fusionere med Deutsche Telekoms T-Online endte med sammenbrud i Juni måned.

Fusionen mellem Freeserve og Wanadoo ventes igen at sætte skub i konsolideringen af den europæiske Internetsektor, der i den seneste tid er foregået langsommere end forventet, på grund af det usikre aktiemarked.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs