MediaWatch

Apple ser rødt

Appelchefen, den legendariske Steve Jobs, kunne tirsdag i en efter børstid offentliggjort pressemeddelelse oplyse, at den dramatiske tilbagegang i PC-salget for første gang i tre år har medført et ikke profitabelt kvartal for Apple. Det meddeler Reuters.

Dermed sænkede Apple de i forvejen nedjusterede økonomiske forventninger yderligere. Et tidligere forventet overskud er nu forvandlet til et underskud på mellem 225 og 250 millioner dollar. Apples finanschef, Fred Anderson, fortalte i en telefonkonference, at det på det seneste er blevet mere og mere tydeligt, at markedet for PC'ere er faldet betydeligt mere end koncernen tidligere havde forventet.

Apple udsendte første gang i oktober en advarsel for første kvartal 2001. Selskabet forventede dengang væsentlige tilbageskridt for første kvartal og nedjusterede sine forventninger hertil. Analytikerne havde oprindeligt forventet, at Apple ville nå en indtjening på 45 cent per aktie i det første kvartal af 2001, samt at indtjeningen for hele året ville ende på 1,73 dollar per aktie.

Apple offentliggør det endelige regnskab den 17. januar 2001.

Mere fra MediaWatch

16 medarbejdere fratræder på Jyllands-Posten

Syv journalistiske medarbejdere forlader avisen, mens yderligere ni medarbejdere er blevet opsagt. Tillidsrepræsentant kalder det en god nyhed, at der er sket færre reelle afskedigelser blandt journalisterne, end der var lagt op til.

Topchef stopper i Microsoft Danmark

Microsoft Danmark har allerede en afløser parat, når Nana Bule stopper som adm. direktør i softwareselskabet ved udgangen af året. Den nye topchef kommer fra Deloitte.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs