MediaWatch

Apple ser rødt

Appelchefen, den legendariske Steve Jobs, kunne tirsdag i en efter børstid offentliggjort pressemeddelelse oplyse, at den dramatiske tilbagegang i PC-salget for første gang i tre år har medført et ikke profitabelt kvartal for Apple. Det meddeler Reuters.

Dermed sænkede Apple de i forvejen nedjusterede økonomiske forventninger yderligere. Et tidligere forventet overskud er nu forvandlet til et underskud på mellem 225 og 250 millioner dollar. Apples finanschef, Fred Anderson, fortalte i en telefonkonference, at det på det seneste er blevet mere og mere tydeligt, at markedet for PC'ere er faldet betydeligt mere end koncernen tidligere havde forventet.

Apple udsendte første gang i oktober en advarsel for første kvartal 2001. Selskabet forventede dengang væsentlige tilbageskridt for første kvartal og nedjusterede sine forventninger hertil. Analytikerne havde oprindeligt forventet, at Apple ville nå en indtjening på 45 cent per aktie i det første kvartal af 2001, samt at indtjeningen for hele året ville ende på 1,73 dollar per aktie.

Apple offentliggør det endelige regnskab den 17. januar 2001.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs