Apple ser rødt

MediaWatch

Appelchefen, den legendariske Steve Jobs, kunne tirsdag i en efter børstid offentliggjort pressemeddelelse oplyse, at den dramatiske tilbagegang i PC-salget for første gang i tre år har medført et ikke profitabelt kvartal for Apple. Det meddeler Reuters.

Dermed sænkede Apple de i forvejen nedjusterede økonomiske forventninger yderligere. Et tidligere forventet overskud er nu forvandlet til et underskud på mellem 225 og 250 millioner dollar. Apples finanschef, Fred Anderson, fortalte i en telefonkonference, at det på det seneste er blevet mere og mere tydeligt, at markedet for PC'ere er faldet betydeligt mere end koncernen tidligere havde forventet.

Apple udsendte første gang i oktober en advarsel for første kvartal 2001. Selskabet forventede dengang væsentlige tilbageskridt for første kvartal og nedjusterede sine forventninger hertil. Analytikerne havde oprindeligt forventet, at Apple ville nå en indtjening på 45 cent per aktie i det første kvartal af 2001, samt at indtjeningen for hele året ville ende på 1,73 dollar per aktie.

Apple offentliggør det endelige regnskab den 17. januar 2001.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også