Lys fremtid for Nokia

MediaWatch

Ifølge nye udtalelser fra Nokia's koncernchef, Jorma Ollila, forventer Nokia således en vækst på 25-35 procent pr. år frem til og med 2003, skriver ekonomi24.se. -I mobilverdenen venter vi fortsat på det bedste, lyder det fra Ollila på en konference i London.

Nokia baserer sine vækstprognoser på, at selskabet dels er godt positioneret med henblik på at blive markedsledende inden for mobile e-forretninger og dels har lanceret et spareprogram, som skal sænke omkostningerne med en milliard euro (cirka 7,5 milliarder kroner) om året. Det skal blandt andet ske ved, at Nokia selv bliver en e-handels virksomhed, hvor indtægtsstrømmene i vidt omfang generes via "e-mode", som Nokia kalder det.

Hertil kommer at Nokia har øget forventningerne til stigningen i antallet af kunder og nu regner med at nå op på en milliard abonnenter i løbet af første halvår af 2002. Samtidig regner Nokia med, at der på verdensplan bliver flere mobilterminaler end PC'er med Internet opkobling allerede i 2002.

Meldingerne fra Nokia havde ved middagstide sendt selskabets aktier op med over 20 kroner til kurs 447 kroner. Samtidig var der en afsmittende virkning på Ericsson, hvis aktier også fik et løft.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også
Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Photo: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter