MediaWatch

Lys fremtid for Nokia

Ifølge nye udtalelser fra Nokia's koncernchef, Jorma Ollila, forventer Nokia således en vækst på 25-35 procent pr. år frem til og med 2003, skriver ekonomi24.se. -I mobilverdenen venter vi fortsat på det bedste, lyder det fra Ollila på en konference i London.

Nokia baserer sine vækstprognoser på, at selskabet dels er godt positioneret med henblik på at blive markedsledende inden for mobile e-forretninger og dels har lanceret et spareprogram, som skal sænke omkostningerne med en milliard euro (cirka 7,5 milliarder kroner) om året. Det skal blandt andet ske ved, at Nokia selv bliver en e-handels virksomhed, hvor indtægtsstrømmene i vidt omfang generes via "e-mode", som Nokia kalder det.

Hertil kommer at Nokia har øget forventningerne til stigningen i antallet af kunder og nu regner med at nå op på en milliard abonnenter i løbet af første halvår af 2002. Samtidig regner Nokia med, at der på verdensplan bliver flere mobilterminaler end PC'er med Internet opkobling allerede i 2002.

Meldingerne fra Nokia havde ved middagstide sendt selskabets aktier op med over 20 kroner til kurs 447 kroner. Samtidig var der en afsmittende virkning på Ericsson, hvis aktier også fik et løft.

Mere fra MediaWatch

Filmskolens nye rektor: Meget af konflikten er løst

Meget af den konflikt, der var årsag til problemerne på Den Danske Filmskole er allerede løst, lyder det fra skolens kommende rektor, Tine Fischer, der samtidig ser det som afgørende at skolen åbner sig mere for omverden.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Jysk Fynske Medier investerer i lokaljournalistiske satsninger, kulturminister opfordrer til at slå koldt vand i blodet, når det gælder udsigten til forhandlinger om et nyt medieforlig, og regnskabstal var der fra bl.a. JP/Politikens Hus, Zetland og A4 Medier. Kom med på rundtur i ugen i mediebranchen.

Seneste nyt

Se flere jobs