Stor fremtid for 3G lokationsservices

MediaWatch

Lokationsbestemte tjenester forventes at blive et af de væsentligste indtægtskilder for mobiloperatører og tjenesteudbydere, når fremtidens mobilstandarder GPRS og 3G bliver en realitet, og området spås et enormt vækstpotentiale.

Soneras trådløse interface, Pointer Zoom, udvælger automatisk de tjenester til brugerens mobiltelefon, som er relevante ud fra brugerens lokalisering, tidspunkt og profil.

Set fra tjenesteudbydernes synspunkt er lokationsbestemte tjenester interessante, fordi de giver mulighed for at markedsføre lokale tjenester og eksponere reklamer overfor brugere, som netop befinder sig i det givne område, for eksempel en feriemål eller et bymidte. Ifølge Vice President Ari Hakala fra Sonera Positioning Services, vil intægtspotentialet fra lokale tjenester ofte være mere interessante for tjenesteudbyderne end landsdækkende tjenester.

Et af fordelene ved lokationsbestemte tjenester er for brugerne, at antallet af menu step, som brugeren skal igennem for at nå et givet søgeresultat, reduceres. Derved reduceres også søgetiden, og brugeren får samtidigt oplyst nogle af de øvrige tilbud, som findes i området, og som brugeren måske ikke kendte i forvejen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også