MediaWatch

Stor fremtid for 3G lokationsservices

Lokationsbestemte tjenester forventes at blive et af de væsentligste indtægtskilder for mobiloperatører og tjenesteudbydere, når fremtidens mobilstandarder GPRS og 3G bliver en realitet, og området spås et enormt vækstpotentiale.

Soneras trådløse interface, Pointer Zoom, udvælger automatisk de tjenester til brugerens mobiltelefon, som er relevante ud fra brugerens lokalisering, tidspunkt og profil.

Set fra tjenesteudbydernes synspunkt er lokationsbestemte tjenester interessante, fordi de giver mulighed for at markedsføre lokale tjenester og eksponere reklamer overfor brugere, som netop befinder sig i det givne område, for eksempel en feriemål eller et bymidte. Ifølge Vice President Ari Hakala fra Sonera Positioning Services, vil intægtspotentialet fra lokale tjenester ofte være mere interessante for tjenesteudbyderne end landsdækkende tjenester.

Et af fordelene ved lokationsbestemte tjenester er for brugerne, at antallet af menu step, som brugeren skal igennem for at nå et givet søgeresultat, reduceres. Derved reduceres også søgetiden, og brugeren får samtidigt oplyst nogle af de øvrige tilbud, som findes i området, og som brugeren måske ikke kendte i forvejen.

Mere fra MediaWatch

Google strammer grebet om kreative forsøg på at tracke brugere

Techselskabet bygger videre på sit kommende bolværk i beskyttelsen af brugernes privatliv og færden på nettet. Konkurrencemyndigheder i Storbritannien har samtidig indledt undersøgelse af, om det sender en endnu større del af annoncemarkedet i Googles hænder.

Debat: Folketinget vender det døve øre til lyd

Fair betaling for indhold og kampen med techgiganterne er højaktuelle dagsordener hos politikere og i Kulturministeriet. Men podcasting er efterladt på perronen, skriver formand for Center for Podcasting, Søren Brunsgaard, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Se flere jobs