MediaWatch

Stor fremtid for 3G lokationsservices

Lokationsbestemte tjenester forventes at blive et af de væsentligste indtægtskilder for mobiloperatører og tjenesteudbydere, når fremtidens mobilstandarder GPRS og 3G bliver en realitet, og området spås et enormt vækstpotentiale.

Soneras trådløse interface, Pointer Zoom, udvælger automatisk de tjenester til brugerens mobiltelefon, som er relevante ud fra brugerens lokalisering, tidspunkt og profil.

Set fra tjenesteudbydernes synspunkt er lokationsbestemte tjenester interessante, fordi de giver mulighed for at markedsføre lokale tjenester og eksponere reklamer overfor brugere, som netop befinder sig i det givne område, for eksempel en feriemål eller et bymidte. Ifølge Vice President Ari Hakala fra Sonera Positioning Services, vil intægtspotentialet fra lokale tjenester ofte være mere interessante for tjenesteudbyderne end landsdækkende tjenester.

Et af fordelene ved lokationsbestemte tjenester er for brugerne, at antallet af menu step, som brugeren skal igennem for at nå et givet søgeresultat, reduceres. Derved reduceres også søgetiden, og brugeren får samtidigt oplyst nogle af de øvrige tilbud, som findes i området, og som brugeren måske ikke kendte i forvejen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs