MediaWatch

Stor fremtid for 3G lokationsservices

Lokationsbestemte tjenester forventes at blive et af de væsentligste indtægtskilder for mobiloperatører og tjenesteudbydere, når fremtidens mobilstandarder GPRS og 3G bliver en realitet, og området spås et enormt vækstpotentiale.

Soneras trådløse interface, Pointer Zoom, udvælger automatisk de tjenester til brugerens mobiltelefon, som er relevante ud fra brugerens lokalisering, tidspunkt og profil.

Set fra tjenesteudbydernes synspunkt er lokationsbestemte tjenester interessante, fordi de giver mulighed for at markedsføre lokale tjenester og eksponere reklamer overfor brugere, som netop befinder sig i det givne område, for eksempel en feriemål eller et bymidte. Ifølge Vice President Ari Hakala fra Sonera Positioning Services, vil intægtspotentialet fra lokale tjenester ofte være mere interessante for tjenesteudbyderne end landsdækkende tjenester.

Et af fordelene ved lokationsbestemte tjenester er for brugerne, at antallet af menu step, som brugeren skal igennem for at nå et givet søgeresultat, reduceres. Derved reduceres også søgetiden, og brugeren får samtidigt oplyst nogle af de øvrige tilbud, som findes i området, og som brugeren måske ikke kendte i forvejen.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs