MediaWatch

Tyske Kirch køber TV-koncern

EM.TV & Merchandising AG meddelte i dag formiddag, at Kirch efter en kapitalforhøjelse har erhvervet majoriteten af EM.TV, der bl.a. står bag The Muppet Show og Formel 1-løbene. EM.TV begrunder salget til Kirch med, at det er en nødvendighed for at sikre koncernens fremtid. Kooperationen afslutter dermed den usikkerhedsfase som koncernen har befundet sig i, skriver Handelsblatt.

I sidste uge fremlagde EM.TV knaldrøde tal i sit tredje kvartals regnskab med et tab på intet mindre end 135,3 millioner DM og EM.TVs aktier har i længere tid befundet sig i noget, der må karakteriseres som et frit fald.

Kirch, der er den førende udbyder af spillefilm og underholdningsprogrammer i Tyskland, ejer i dag de tyske TV-kanaler Sat 1 og Prosieben. Kirch opererer primært i Tyskland, men koncernen har dog også i stigende omfang erhvervet interesser i betalings-tv-udbydere uden for Tyskland. EM.TV ejer Jim Henson Group, der står bag Muppet Show.

Mere fra MediaWatch

Google strammer grebet om kreative forsøg på at tracke brugere

Techselskabet bygger videre på sit kommende bolværk i beskyttelsen af brugernes privatliv og færden på nettet. Konkurrencemyndigheder i Storbritannien har samtidig indledt undersøgelse af, om det sender en endnu større del af annoncemarkedet i Googles hænder.

Debat: Folketinget vender det døve øre til lyd

Fair betaling for indhold og kampen med techgiganterne er højaktuelle dagsordener hos politikere og i Kulturministeriet. Men podcasting er efterladt på perronen, skriver formand for Center for Podcasting, Søren Brunsgaard, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Se flere jobs