MediaWatch

Det mobile Internet i slowmotion

På trods af de mange forudsigelser om den glorværdige fremtid for det mobile Internet vil markedet først for alvor tage fart nogle år ud i fremtiden. Det er konklusionen på en rapport, som Jupiter Research har udarbejdet. Det skyldes blandt andet, at der først om tre til fire år vil være tilstrækkelig mange gode mobile terminaler på markedet, som kan håndtere de mange nye services. Det skriver computersweden.se.

Udover manglen på tilstrækkelig effektive mobiltelefoner, PDA'er med videre, vil den mobile udvikling ifølge Jupiter også være hæmmet af de høje minut-takster. En simpel WAP-baseret handling koster således i dag nemt mobilbrugeren op mod 15 - 20 kroner som følge af de høje minut-takster. Jupiter anbefaler, at der i stedet for minut-takst, etableres en fast takst, for eksempel i form af en månedsafgift.

Jupiter vurderer endvidere, at der først i 2003 vil komme gang i den mobile e-handel samt annoncering via det mobile Internet. Denne udvikling skal dog ses i lyset af, at PC'en fortsat vil stå for størstedelen af de totale indtægter fra Internet services og annoncer, nemlig 87 procent. Digitalt TV vil stå for 11 procent af de totale indtægter, mens mobiltelefonen kun når op på 2 procent.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs