MediaWatch

Det mobile Internet i slowmotion

På trods af de mange forudsigelser om den glorværdige fremtid for det mobile Internet vil markedet først for alvor tage fart nogle år ud i fremtiden. Det er konklusionen på en rapport, som Jupiter Research har udarbejdet. Det skyldes blandt andet, at der først om tre til fire år vil være tilstrækkelig mange gode mobile terminaler på markedet, som kan håndtere de mange nye services. Det skriver computersweden.se.

Udover manglen på tilstrækkelig effektive mobiltelefoner, PDA'er med videre, vil den mobile udvikling ifølge Jupiter også være hæmmet af de høje minut-takster. En simpel WAP-baseret handling koster således i dag nemt mobilbrugeren op mod 15 - 20 kroner som følge af de høje minut-takster. Jupiter anbefaler, at der i stedet for minut-takst, etableres en fast takst, for eksempel i form af en månedsafgift.

Jupiter vurderer endvidere, at der først i 2003 vil komme gang i den mobile e-handel samt annoncering via det mobile Internet. Denne udvikling skal dog ses i lyset af, at PC'en fortsat vil stå for størstedelen af de totale indtægter fra Internet services og annoncer, nemlig 87 procent. Digitalt TV vil stå for 11 procent af de totale indtægter, mens mobiltelefonen kun når op på 2 procent.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen håber på OECD-aftale om techskat inden sommer

Efter flere års ventetid håber regeringen nu på, at en global aftale om beskatning af globale techselskaber kan lande inden sommer, lyder det fra kulturministeren, der samtidig melder om forsinkelse i arbejdet med regulering af sociale medier.

Seneste nyt

Se flere jobs