MediaWatch

Det mobile Internet i slowmotion

På trods af de mange forudsigelser om den glorværdige fremtid for det mobile Internet vil markedet først for alvor tage fart nogle år ud i fremtiden. Det er konklusionen på en rapport, som Jupiter Research har udarbejdet. Det skyldes blandt andet, at der først om tre til fire år vil være tilstrækkelig mange gode mobile terminaler på markedet, som kan håndtere de mange nye services. Det skriver computersweden.se.

Udover manglen på tilstrækkelig effektive mobiltelefoner, PDA'er med videre, vil den mobile udvikling ifølge Jupiter også være hæmmet af de høje minut-takster. En simpel WAP-baseret handling koster således i dag nemt mobilbrugeren op mod 15 - 20 kroner som følge af de høje minut-takster. Jupiter anbefaler, at der i stedet for minut-takst, etableres en fast takst, for eksempel i form af en månedsafgift.

Jupiter vurderer endvidere, at der først i 2003 vil komme gang i den mobile e-handel samt annoncering via det mobile Internet. Denne udvikling skal dog ses i lyset af, at PC'en fortsat vil stå for størstedelen af de totale indtægter fra Internet services og annoncer, nemlig 87 procent. Digitalt TV vil stå for 11 procent af de totale indtægter, mens mobiltelefonen kun når op på 2 procent.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs