MediaWatch

Kun tre bydere til polsk UMTS

De tre bydere er ifølge Wall Street Journal Telekomunikacja Polska's Centertel, som ejes delvist af France Telecom; Polska Telefonia Cyfrowa, som Deutsche Telekom har en andel i; og Polkomtel, som ejes til dels af Tele Danmark og Vodafone.

Den polske regering havde oprindeligt håbet på at kunne afsætte fem licenser til en samlet pris på 650 millioner euro. Byderne er vurderet ud fra deres forretningsplaner, men eftersom der ikke har været bydere nok til alle fem licenser, er det endnu uvist, om det vil få nogen betydning for den fastsatte pris.

I alt 19 virksomheder og konsortier havde købt de polske salgsdokumenter over licenserne. Blandt disse var blandt andet Spaniens Telefonica, italienske TU Mobile, Hutchison Whampoa og polske Netia, som delvis ejes af svenske Telia.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs