MediaWatch

Kun tre bydere til polsk UMTS

De tre bydere er ifølge Wall Street Journal Telekomunikacja Polska's Centertel, som ejes delvist af France Telecom; Polska Telefonia Cyfrowa, som Deutsche Telekom har en andel i; og Polkomtel, som ejes til dels af Tele Danmark og Vodafone.

Den polske regering havde oprindeligt håbet på at kunne afsætte fem licenser til en samlet pris på 650 millioner euro. Byderne er vurderet ud fra deres forretningsplaner, men eftersom der ikke har været bydere nok til alle fem licenser, er det endnu uvist, om det vil få nogen betydning for den fastsatte pris.

I alt 19 virksomheder og konsortier havde købt de polske salgsdokumenter over licenserne. Blandt disse var blandt andet Spaniens Telefonica, italienske TU Mobile, Hutchison Whampoa og polske Netia, som delvis ejes af svenske Telia.

Mere fra MediaWatch

Google strammer grebet om kreative forsøg på at tracke brugere

Techselskabet bygger videre på sit kommende bolværk i beskyttelsen af brugernes privatliv og færden på nettet. Konkurrencemyndigheder i Storbritannien har samtidig indledt undersøgelse af, om det sender en endnu større del af annoncemarkedet i Googles hænder.

Debat: Folketinget vender det døve øre til lyd

Fair betaling for indhold og kampen med techgiganterne er højaktuelle dagsordener hos politikere og i Kulturministeriet. Men podcasting er efterladt på perronen, skriver formand for Center for Podcasting, Søren Brunsgaard, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Se flere jobs