MediaWatch

Udsigt til Dotcom krise på Neuer Markt

Ifølge en undersøgelse foretaget af FT Deutschland er 31 Internet- og biotechvirksomheder ud af de i alt 68 noterede virksomheder på Neuer Markt i fare, skriver Financial Times. I alt 16 af disse er leverandører af Internettjenester og 14 er leverandører af teknologi og infrastrukturer til Internettet.

Studiet, der gennemført af den tyske business skole i Witten/Herdecke, baseres på blandt andet virksomhedernes evne til at rejse ny kapital. Et lignende studie, foretaget i Juli af PwC viste ligeledes, at et ud af syv virksomheder indenfor Internet-sektoren ville få problemer med likviditeten indenfor 24 måneder.

Virksomhederne manglende evne til at skaffe ny kapital skyldes blandt andet de faldende aktiekurser. Indekset for Neuer Markt's Internet-sektor er faldet 61 procent siden årets begyndelse og 79 procent siden, at det hele toppede i marts måned.

Blandt årsagerne er også Internet-virksomhedernes høje cash-burn rate, men væksten heri er dog faldende for hvert kvartal der er gået.

Mere fra MediaWatch

Google strammer grebet om kreative forsøg på at tracke brugere

Techselskabet bygger videre på sit kommende bolværk i beskyttelsen af brugernes privatliv og færden på nettet. Konkurrencemyndigheder i Storbritannien har samtidig indledt undersøgelse af, om det sender en endnu større del af annoncemarkedet i Googles hænder.

Debat: Folketinget vender det døve øre til lyd

Fair betaling for indhold og kampen med techgiganterne er højaktuelle dagsordener hos politikere og i Kulturministeriet. Men podcasting er efterladt på perronen, skriver formand for Center for Podcasting, Søren Brunsgaard, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Se flere jobs