MediaWatch

Ny EU-lov bremser e-handel

Eksperter frygter at den nye e-commerce lov vil afholde mange fra at gøre forretning i EU. Ifølge loven kan en EU-borger, som har købt varer eller tjenester over Internettet fra et Internet-firma bosiddende udenfor EU, sagsøge Internet-firmaet ved retten i borgerens eget hjemland, skriver CNN.

EU-kommissionen hilser loven velkommen, der ifølge en af kommissionens talsmænd Leonello Gabrici, er en nødvendig lov som EU har brug for. Loven ventes at træde i kraft fra maj måned 2001.

En britisk advokat og lobbyist, Mike Pullen, advarer mod, at loven vil få en negativ effekt på e-commerce udviklingen i EU, fordi den kan bevirke, at visse e-business virksomheder udenfor EU vil afholde sig fra at etablere handel overfor EU-borgere.

Forbrugerorganisationerne er heller ikke begejstrede for den nye lov om e-handel i EU, men ud fra helt andre argumenter. En talsmand fra European Consumers' Organization, Machiel van der Velde, havde ønsket en mere specifik lov, som giver forbrugerne den samme beskyttelse ved handel over grænser, som de har, når de handler ind i en lokal konventionel butik.

Mere fra MediaWatch

Public service-stationer trækker podcasts fra eksterne platforme

DR’s norske pendant, NRK, har det seneste år gjort sine syv største podcasts eksklusive på egen lydapp for at få større kontrol over prioritering og øge kendskabet til NRK’s indhold. Ifølge medieforsker hos DR er der tale om global trend, som DR følger nøje.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs