MediaWatch

Ny EU-lov bremser e-handel

Eksperter frygter at den nye e-commerce lov vil afholde mange fra at gøre forretning i EU. Ifølge loven kan en EU-borger, som har købt varer eller tjenester over Internettet fra et Internet-firma bosiddende udenfor EU, sagsøge Internet-firmaet ved retten i borgerens eget hjemland, skriver CNN.

EU-kommissionen hilser loven velkommen, der ifølge en af kommissionens talsmænd Leonello Gabrici, er en nødvendig lov som EU har brug for. Loven ventes at træde i kraft fra maj måned 2001.

En britisk advokat og lobbyist, Mike Pullen, advarer mod, at loven vil få en negativ effekt på e-commerce udviklingen i EU, fordi den kan bevirke, at visse e-business virksomheder udenfor EU vil afholde sig fra at etablere handel overfor EU-borgere.

Forbrugerorganisationerne er heller ikke begejstrede for den nye lov om e-handel i EU, men ud fra helt andre argumenter. En talsmand fra European Consumers' Organization, Machiel van der Velde, havde ønsket en mere specifik lov, som giver forbrugerne den samme beskyttelse ved handel over grænser, som de har, når de handler ind i en lokal konventionel butik.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs