MediaWatch

Senator blokerer for VoiceStream

Senatoren har opfordret Federal Communications Commission, FCC, til at blokere for, at VoiceStream kan deltage i den amerikanske auktion over licenser til at drive trådløs telefoni i USA, som starter den 12. december, skriver Financial Times.

Deutsche Telekom har investeret fem milliarder dollar i amerikanske VoiceStream og venter i øjeblikket på myndighedernes godkendelse af en total overtagelse af selskabet.

Ifølge den amerikanske senator er Deutsche Telekoms investeringer i VoiceStream i strid med de amerikanske regler for udenlandsk ejerskab over amerikanske selskaber. De amerikanske regler forbyder udenlandske ejerskaber over 25 procent, og Deutsche Telekoms investeringer giver det tyske selskab 39 procent af VoiceStream.

Japanske DoCoMo har netop annonceret en lignende handel, som består i at DoCoMo investerer 6,2 milliarder dollar i AT&T Wireless - set fra det amerikanske selskabs synspunkt, også med det formål at skaffe finansiering til den kommende auktion.

Senator Hollings' klage blev indleveret den 30 november, og det var ventet at FCC ville godkende VoiceStreams kommende deltagelse i licens-auktionen. Det er imidlertid endnu ikke sket. I 1990 lykkedes de FCC i en lignende sag at blokere for det Syd Koreanske selskab NextWaves deltagelse i en mobilauktion i ni måneder. NextWave gik senere konkurs, og det er disse licenser, som udgør en central del af den kommende auktion.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs