MediaWatch

DT dårligere end forventet

Analytikerne havde forventet en EBITDA, resultat før renter, skat og afskrivninger, på mellem 18,7 og 19,6 milliarder euro, skriver Wall Street Journal. Den noget dårligere end forventede EBITDA skyldes ifølge Deutsche Telekom blandt andet højere anskaffelser og ekstraordinær amortisering.

Nettoindkomst steg under indflydelse af ekstraordinære omstændigheder fra 1,252 milliarder euro til 8,445 milliarder, hvilket betyder en stigning i indtjening per aktie fra 0,44 euro til 2,79. Nettoindtægter steg efter indlemmelse for første gang af One 2 One, SIRIS og Club Internet med 14,3 procent sammenlignet med sidste år til 29.2 milliarder euro.

Hvis man ser man bort fra de konsoliderede virksomheder, ville indtægterne være steget med 5,4 procent. Nedgangen i indtægterne fra netværkskommunikation, hvilket først og fremmest skyldes en nedsættelse af taksterne, blev mere en kompenseret af vækstområderne mobil kommunikation, videredistribuering for andre teleselskaber, datakommunikation og T-Online.

Blandt de positive faktorer, som fik indflydelse på resultatet, fremhæver Deutsche Telekom blandt andet det skattefrie salg af interesser i Global One, og de indkomstrelaterede effekter fra børsnoteringen af T-Online.

Mere fra MediaWatch

Google strammer grebet om kreative forsøg på at tracke brugere

Techselskabet bygger videre på sit kommende bolværk i beskyttelsen af brugernes privatliv og færden på nettet. Konkurrencemyndigheder i Storbritannien har samtidig indledt undersøgelse af, om det sender en endnu større del af annoncemarkedet i Googles hænder.

Debat: Folketinget vender det døve øre til lyd

Fair betaling for indhold og kampen med techgiganterne er højaktuelle dagsordener hos politikere og i Kulturministeriet. Men podcasting er efterladt på perronen, skriver formand for Center for Podcasting, Søren Brunsgaard, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Se flere jobs