MediaWatch

Svensk pressestøtte til netmedier

Kulturminister Marita Ulvskog siger til Svenska Dagbladet, at kulturministeriet har bedt Pressestøttenævnet om at se på pressestøtte ud fra de ændrede forudsætninger på mediemarkedet. En af mulighederne er at give udviklingsbidrag til de elektroniske medier.

Marita Ulvskog siger, at hun især tænker på papir-aviser, som vil starte netavis. Men også medier, som udelukkende distribueres via Internet, kan komme på tale, siger ministeren, som dog henviser til, at pressestøttenævnet har helt frie hænder - blot nævnet arbejder ud fra de overordnede politiske linier.

Om nævnet får nye retningslinier og eventuel ny kapital afgøres i de kommende uger, når finanslovs-sækken snøres til.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs