MediaWatch

Svensk pressestøtte til netmedier

Kulturminister Marita Ulvskog siger til Svenska Dagbladet, at kulturministeriet har bedt Pressestøttenævnet om at se på pressestøtte ud fra de ændrede forudsætninger på mediemarkedet. En af mulighederne er at give udviklingsbidrag til de elektroniske medier.

Marita Ulvskog siger, at hun især tænker på papir-aviser, som vil starte netavis. Men også medier, som udelukkende distribueres via Internet, kan komme på tale, siger ministeren, som dog henviser til, at pressestøttenævnet har helt frie hænder - blot nævnet arbejder ud fra de overordnede politiske linier.

Om nævnet får nye retningslinier og eventuel ny kapital afgøres i de kommende uger, når finanslovs-sækken snøres til.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs