MediaWatch

Nye tider for bannerannoncering

Bannere driver handlinger frem hos brugerne - ikke kun når der klikkes, men også når der alene ses på bannerne. Blot forlænges brugernes reaktionstid fra minutter til dage. Dermed understøttes tankegangen om, at bannerannoncer har en generel branding-effekt, selvom der ikke klikkes på annoncerne. Det viser nye analyser fra USA.

Oplysningerne stammer blandt andet fra Online Advertising Report, som er udarbejdet af analysevirksomheden Engage AdKnowledge. Af rapporten fremgår det blandt andet, at 34 procent af de personer, som kun observerer en bannerannonce, reagerer på annoncen ved at købe varer eller søge yderligere information hos annoncøren efter 1-7 dage. 38 procent reagerer inden for 8-30 dage.

Adm. direktør for CIA Interactive, Tom Bang Hansen, kommenterer undersøgelsen ved at pege på, at især branding-værdien af bannerreklamer er et område, som medierne ikke har været gode nok til at dokumentere. -Hvis branding værdien står mål med omkostningerne for at vise reklamen, så ser jeg et uudnyttet potentiale i bannerreklamen, udtaler han.

Læs hele artiklen i nyhedsbrevet Mediawatch, som udkommer fredag den 1. december.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs