MediaWatch

Kvalitet på Internettet

Med udpegningen af den bedste hjemmeside for henholdsvis stat, amt og kommune er det første spadestik taget til, at kvalitet skal være førsteprioritet, ved udformningen af offentlige hjemmesider.

- Vi har i de seneste år opmuntret de offentlige institutioner til, at gå på nettet og møde borgeren digitalt, siger forskningsminister Birte Weiss.

Der skal sættes skub i kvalitetsudviklingen af de hjemmesider, der allerede er etableret. Målet er at borgere, erhvervsvirksomheder og andre brugere skal have den bedst mulige serviceydelse fra det offentlige på nettet. Det er meningen, at årets prismodtagere Sundhedsministeriet, Københavns Amt og Frederikshavn Kommune, skal fungere som inspirationskilde til udviklingen kommende hjemmesider.

Dommerpanelet der bedømte hjemmesiderne bestod af repræsentanter fra stat, amt, kommuner, erhvervsliv og invalideorganisationer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs