MediaWatch

CMGI lukker iCast

CMGI, der blandt andet står bag søgemaskinen AltaVista, har, som led i sin plan om at øge profitabiliteten, valgt at afvikle sine underskudsgivende forretninger. Selskabet har således måttet se sin aktiekurs reduceret med 90 procent i løbet af det seneste år, fra en top på 163,50 til dagens lukkekurs i 10,88 dollar, skriver CNET.

iCast udfører i øjeblikket en af sine sidste happenings: En mand, står i en gigantisk isterning.

CMGI, der grundet sit virke som udvikler af selskaber, som det så sælger fra i højprofilerede noteringer, er grundet den seneste tids nedgang i internetbranchen blevet et af de mange offerlam i spillet om internetbaserede aktier.

Holdingselskabet meddelte på en konference for to uger siden, at det ville lukke iCast samt dets frie Internet service provider1stUp.com, samt søge at finde købere til selskabets aktiver.

Happeningen transmitteres live af TV-selskabet ABC. Ifølge en talsmand fra selskabet vil der fra og med i dag være lukket for sitet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs