MediaWatch

Sonera først med GPRS i Norden

Selskabet meddeler, at servicen vil blive udbudt til salg fra og med den 11. december, og vil være tilgængelig for hovedparten af dets GSM abonnenter. I begyndelsen vil byerne Helsinki, Tampere, Turku og Oulu samt opland være omfattet af den nye service. Fra starten af næste år vil netværket dække hele Finland.

Prisen for servicen er indledningsvist sat til 99 finske Marka. Beløbet dækker ubegrænset brug af GPRS data transmission, samt det månedlige gebyr for mobil e-mail også benævnt m-mail. Selskabet vil i foråret 2001 annoncere en endelig pris for servicen.

Sonera's GPRS-service kan nå transmissionshastigheder på op imod 100 kbits per sekund, svarende nogenlunde til den hastighed dagens ISDN forbindelser kan opnå. De første GPRS-terminaler forventes dog at nå hastigheder, der ligger omkring 20 kbits per sekund. En sådan terminal er påkrævet for at benytte servicen.

GPRS eller General Packet Radio Service er betegnelsen for næste generations mobilteknologi, der skal danne bro mellem det nuværende GSM og det fremtidige UMTS.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs