MediaWatch

Sonera først med GPRS i Norden

Selskabet meddeler, at servicen vil blive udbudt til salg fra og med den 11. december, og vil være tilgængelig for hovedparten af dets GSM abonnenter. I begyndelsen vil byerne Helsinki, Tampere, Turku og Oulu samt opland være omfattet af den nye service. Fra starten af næste år vil netværket dække hele Finland.

Prisen for servicen er indledningsvist sat til 99 finske Marka. Beløbet dækker ubegrænset brug af GPRS data transmission, samt det månedlige gebyr for mobil e-mail også benævnt m-mail. Selskabet vil i foråret 2001 annoncere en endelig pris for servicen.

Sonera's GPRS-service kan nå transmissionshastigheder på op imod 100 kbits per sekund, svarende nogenlunde til den hastighed dagens ISDN forbindelser kan opnå. De første GPRS-terminaler forventes dog at nå hastigheder, der ligger omkring 20 kbits per sekund. En sådan terminal er påkrævet for at benytte servicen.

GPRS eller General Packet Radio Service er betegnelsen for næste generations mobilteknologi, der skal danne bro mellem det nuværende GSM og det fremtidige UMTS.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs