MediaWatch

Pressestøtte til svenske net-medier

Den svenske kulturminister, Marita Ulvskog, giver i dag udtryk for, at det efter hendes opfattelse er ret og rimeligt, at også medier, som benytter Internettet til publisering, skal falde ind under de støtteordninger, som den trykte presse lever godt af i Sverige. Derfor overvejer det svenske pressestøttenævn nu, om den eksisterende pressestøtteordning for aviser i Sverige skal udvides til også at omfatte elektroniske medier, skriver Nettavisen.

Det skal i første omgang vurderes, om der skal etableres en ordning omkring et opstartstilskud til aviser, som er i gang med at opbygge en Internet avis - et tilskud som ikke mindst skulle komme mindre aviser og regionale/lokale aviser til gode. -Vi har fået en anderledes medie-hverdag, og det bør også genspejle sig i pressestøtten, siger Ulvskog.

Hvis det svenske pressestøttenævn støtter forslaget, vil Sverige blive det første land i verden, som indfører støtteordninger for Internet medier.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs