MediaWatch

Telenor i strid om aktieordning

Telenorordningen går ud på at norske småsparere bliver tilbudt en rabat på to kroner per Telenor-aktie. Ifølge Karlsson strider det mod diskrimineringsprincippet i EØS-aftalen, da rabatterne ikke har været markedsført overfor udenlandske investorer.

- Han tager helt fejl. Alle privatpersoner der måtte finde på at bestille aktier får samme rabat for aktier til en værdi af op til 25.000 kroner, siger pressetalsmand Dag Melgaard i Telenor til dn.no.

Kravene for at få rabatten er, at aktiekøberne skaffer sig en norsk VPS-konto og en norsk bankkonto med norske kroner på.

- Vi har ikke markedsført rabatterne overfor udenlandske privatpersoner, så vi forventer ingen strøm af private udenlands-investorer, siger Melgaard.

EØS-aftalens diskrimineringsprincip indebærer, at alle borgere indenfor EØS-området skal behandles lige, og at forskelsbehandling på baggrund af opholdsland er ulovligt.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Inddrag brugerne i din personalisering

Personalisering er ikke en invasion af redaktionel selvstændighed, hvis vi selv tager ansvar for, hvordan det implementeres - men alligevel ender personaliseret indhold ofte i bjælke 13 på websitet. Sådan lyder det fra ugens klummeskribent Malte Jørstad, som giver et par råd til at gøre oplevelsen nemmere for både medie og modtager.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs