MediaWatch

Aktieløn til ledere eksploderer

Stigningen er ikke mindst sket inden for IT-branchen, hvor antallet af ledere, som får aktieløn, fra 1999 til 2000 er steget med 100 procent fra 6,7 procent til 13,4 procent. Hos adm. direktører har stigningen været lidt svagere fra 8,2 procent i 1999 til 13,7 procent i 2000. Det skriver Berlingske Tidende.

Tallene fra Ledernes Hovedorganisation viser også, at aktieoptioner for mange ledere erstatter stigninger i den almindelige løn. Det kan ses af, at ledere i IT-branchen inden for det sidste år har haft en lønstigning, som er 1,5 procent lavere end andre ledergrupper. Det skyldes - ifølge Ledernes Hovedorganisation - at aktieoptioner i stigende grad bruges i tilfælde, hvor virksomheder har vanskeligt ved at opfylde de typisk store lønkrav i IT-branchen.

Adm. direktør i Ledernes Hovedorganisation, Svend Askær, er af den opfattelse, at aktieløn fortsat vil have vækst som aflønningsform, blandt andet fordi det giver mere inspirerede, motiverede og loyale ledere. Men han fraråder samtidig, at aktieløn bruges til at binde folk til virksomhederne. -Optioner skal fungere som en gulerod, ikke som en spændetrøje, siger Svend Askær.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs