MediaWatch

Aktieugen der gik, og den der kommer

Kursstigningerne kom i relativt begrænset handel på grund af Thanksgiving torsdag, hvor mange investorer havde valgt at holde forlænget weekend. Set på ugen tabte Nasdaq-indekset 4 procent.

Dow Jones-aktierne lagde 0,7 procent til indekset fredag, men slutter ugen 1,5 procent lavere i indeks 10.470,23.

De største tech-papirer som Cisco og Intel, bidrog især til opsvinget fredag. Cisco er faldet 23 procent i de sidste tre måneder, og Intel har sat hele 44 procent af aktiekursen over styr. Ligeledes steg Hewlett-Packard, der ligger 35 procent nede i forhold til aktiekursen sidst i august. Stigningerne var i omegnen af fem procent. Philadelphia Semiconductor - indekset lukkede 9 procent højere.

Fredagens stigninger blev i vidt omfang begrundet i såkaldt bargain-hunting. Herudover fik markedet positiv medvind fra udviklingen i slaget om præsidentposten, hvor Bush-siden vandt terræn. Floridas valgmyndigheder forventes at offentliggøre resultatet af de manuelle optællinger sent søndag aften dansk tid.

Nasdaq indekset ligger nu 29 procent lavere i år og 42 procent fra sit højeste i marts. Bluechips-indekset - Dow Jones - ligger 9 procent lavere på året og 11 procent fra det højeste i januar.

Den negative udvikling prægede også de danske aktier. Fredagen bød dog på en lille stigning efter fire børsdage i rødt. Blandt andet nød GN og NKT og Navision-Damgaard aktierne godt af de lidt mildere vinde fredag. Samlet set var det dog en særdeles dyr uge for teknologi-aktionærerne:

GN indledte ugen i kurs 160 for at lukke i 126. NKT startede mandag i 2150 for at gå på weekend i 1905. Tele Danmark gik fra 367 til 346. KVX-vækstaktieindekset gik fra et lavpunkt i sidste uge i 844,34 til 775,64.

Mere fra MediaWatch

Medieklummen: Inddrag brugerne i din personalisering

Personalisering er ikke en invasion af redaktionel selvstændighed, hvis vi selv tager ansvar for, hvordan det implementeres - men alligevel ender personaliseret indhold ofte i bjælke 13 på websitet. Sådan lyder det fra ugens klummeskribent Malte Jørstad, som giver et par råd til at gøre oplevelsen nemmere for både medie og modtager.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs