Aktieugen der gik, og den der kommer

MediaWatch

Kursstigningerne kom i relativt begrænset handel på grund af Thanksgiving torsdag, hvor mange investorer havde valgt at holde forlænget weekend. Set på ugen tabte Nasdaq-indekset 4 procent.

Dow Jones-aktierne lagde 0,7 procent til indekset fredag, men slutter ugen 1,5 procent lavere i indeks 10.470,23.

De største tech-papirer som Cisco og Intel, bidrog især til opsvinget fredag. Cisco er faldet 23 procent i de sidste tre måneder, og Intel har sat hele 44 procent af aktiekursen over styr. Ligeledes steg Hewlett-Packard, der ligger 35 procent nede i forhold til aktiekursen sidst i august. Stigningerne var i omegnen af fem procent. Philadelphia Semiconductor - indekset lukkede 9 procent højere.

Fredagens stigninger blev i vidt omfang begrundet i såkaldt bargain-hunting. Herudover fik markedet positiv medvind fra udviklingen i slaget om præsidentposten, hvor Bush-siden vandt terræn. Floridas valgmyndigheder forventes at offentliggøre resultatet af de manuelle optællinger sent søndag aften dansk tid.

Nasdaq indekset ligger nu 29 procent lavere i år og 42 procent fra sit højeste i marts. Bluechips-indekset - Dow Jones - ligger 9 procent lavere på året og 11 procent fra det højeste i januar.

Den negative udvikling prægede også de danske aktier. Fredagen bød dog på en lille stigning efter fire børsdage i rødt. Blandt andet nød GN og NKT og Navision-Damgaard aktierne godt af de lidt mildere vinde fredag. Samlet set var det dog en særdeles dyr uge for teknologi-aktionærerne:

GN indledte ugen i kurs 160 for at lukke i 126. NKT startede mandag i 2150 for at gå på weekend i 1905. Tele Danmark gik fra 367 til 346. KVX-vækstaktieindekset gik fra et lavpunkt i sidste uge i 844,34 til 775,64.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også