MediaWatch

Tysk lovændring letter e-handel

De tyske myndigheder har på foranledning fra det pan-europæiske e-handelselskab LetsBuyIt.com valgt, at tage forbrugerlovgivningen, der daterer tilbage til før anden verdenskrig, op til revision, skriver Dagens Industri.

LetsBuyIt hilser beslutningen velkommen. Selskabet måtte i sommers omlægge hele sin tyske forretningsmodel, da denne var i konflikt med de gældende love.

Myndighederne vil nu ophæve to centrale lov, som er væsentlige for muligheden for at drive e-handel i Tyskland. Det drejer sig således om muligheden for at uddele gratis gaver, samt give prisnedsættelser. Ændringen forventes gennemført i midten af 2001.

LetsBuyIt udtaler, at lovændringen i selskabets øjne vil være en stor hjælp til e-handelsindustrien, samt ydermere vil tjene som beskyttelse for den enkelte forbruger.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs