MediaWatch

Telenor advares mod børsnotering

Norges største teleselskab, Telenor, arbejder sig for øjeblikket hen imod en børsnotering den 4. december på henholdsvis Oslo Børs og Nasdaq i New York. Men den internationale børs-uro får en række analytikere til at advare mod en børsnotering af Telenor på nuværende tidspunkt, skriver Dagens Næringsliv.

Ifølge flere analytikere er teleselskaberne hårdest ramt af den fortsatte uro på de internationale aktiemarkeder, blandt andet fordi selskaberne står over for en hård tid med øget konkurrence, øget prispres og faldende markedsandele.

- Man kan jo bare kigge sig omkring. Det er ikke mange selskaber, som går på børsen nu. Investeringsbankerne advarer mod børsnotering, og ejerne er modvillige, fordi den økonomiske gevinst ikke er stor nok, lyder det fra det svenske mæglerhus, Handelsbanken Markets.

Også danske BankInvest mener, at markedet for teleaktier er særdeles vanskeligt lige nu og er ikke interesseret i at købe aktier i Telenor i det fastsatte prisinterval.

Salget af Telenor's aktier er i fuld gang, efter at salget for små-investorer startede fredag den 17. november. Telenor's ejere regner med, at Telenor vil blive tilført mellem 19 og 25 milliarder norske kroner gennem børsnoteringen.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs