MediaWatch

Ny virus rammer Outlook

"W32/BleBla@mm", også kaldet "Romeo og Julie" virusset, spreder sig omend langsomt på computere i Europa og USA. Ifølge eksperter er der indtil nu intet der tyder på, at virussen udgør samme trussel som "I LOVE YOU" virussen tidligere på året, skriver CNET.

Vincent Gullotto, senior direktør i antivirusselskabet McAfee's AVERT Labs, udtaler, at der ikke er tegn på, at virussen gør nogen skade overhovedet. Den udnytter visse svagheder i Microsoft's Outlook emailprogram, men den omdøber og sletter ikke filer som det berygtede " I LOVE YOU" virus og betegnes derfor som "low-risk" således Gullotto.

"Romeo og Julie" virussen er en såkaldt "Internetorm", der kommer via email i HTML format, med en af følgende undertitler: "my picture from shakebeer", "sorry.. Hey you!", " I Love You", "Matrix has you" eller "ble bla, bee".

Det er Outlooks kapacitet til at læse dokumenter, der benytter HTML-sprog, som giver virusssen mulighed for at udnytte systemet.

Emailen der ligeledes kan fremstå uden tekst eller identificerbare attachments, indeholder to ondartede filer benævnt : "myjuliet.chm" eller "myromeo.exe" således McAfee.

McAfee råder folk til at slette samtlige uventede attachments for at undgå spredningen af den nye virus, der dog som nævnt har fået prædikatet "low-risk".

Mere fra MediaWatch

Top 20: To premierer strøg til tops

En sæsonpremiere på DR1 og en programpremiere på TV 2 trak flest seere til flow-tv i sidste uge, mens DR's seneste søndagsdrama havde det sværere.

Seneste nyt

Se flere jobs