MediaWatch

Ny virus rammer Outlook

"W32/BleBla@mm", også kaldet "Romeo og Julie" virusset, spreder sig omend langsomt på computere i Europa og USA. Ifølge eksperter er der indtil nu intet der tyder på, at virussen udgør samme trussel som "I LOVE YOU" virussen tidligere på året, skriver CNET.

Vincent Gullotto, senior direktør i antivirusselskabet McAfee's AVERT Labs, udtaler, at der ikke er tegn på, at virussen gør nogen skade overhovedet. Den udnytter visse svagheder i Microsoft's Outlook emailprogram, men den omdøber og sletter ikke filer som det berygtede " I LOVE YOU" virus og betegnes derfor som "low-risk" således Gullotto.

"Romeo og Julie" virussen er en såkaldt "Internetorm", der kommer via email i HTML format, med en af følgende undertitler: "my picture from shakebeer", "sorry.. Hey you!", " I Love You", "Matrix has you" eller "ble bla, bee".

Det er Outlooks kapacitet til at læse dokumenter, der benytter HTML-sprog, som giver virusssen mulighed for at udnytte systemet.

Emailen der ligeledes kan fremstå uden tekst eller identificerbare attachments, indeholder to ondartede filer benævnt : "myjuliet.chm" eller "myromeo.exe" således McAfee.

McAfee råder folk til at slette samtlige uventede attachments for at undgå spredningen af den nye virus, der dog som nævnt har fået prædikatet "low-risk".

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs