MediaWatch

EBU kræver kommerciel radio i DAB

Hvis DAB, Digital Audio Broadcasting, skal blive den fælles digitale radiostandard i Europa, kræver det, at de lande, der endnu ikke har tildelt frekvensressourcer til kommerciel radio, gør det hurtigst muligt, skriver Etermedia.

EBUs generalsekretær, Jean-Benard Münch, har desuden opfordret den svenske kulturminister, Marita Ulvskog, til under Sveriges EU-formandskab næste år, at sætte DAB på dagsorden og støtte introduktionen af DAB - "en teknologi som er vital for en sund udvikling af europæisk radio", siger generalsekretæren.

I Danmark skal det nye Radio og TV nævn næste år tage stilling til DAB-ansøgninger fra private radiostationer. Den fjerde og femte landsdækkende radiokanal er automatisk tildelt plads på DAB, uanset hvem som vinder koncessionerne, og der vil være plads til nogle lokalradioer i anden fase af DAB-introduktionen - men ikke alle.

DAB er et digitalt radiosystem, der efter alt at dømme på sigt vil afløse det nuværende FM-system. DAB er fx nødvendigt, hvis man vil optage MP3-lydfiler direkte fra radioen i 'real time'.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs