MediaWatch

EBU kræver kommerciel radio i DAB

Hvis DAB, Digital Audio Broadcasting, skal blive den fælles digitale radiostandard i Europa, kræver det, at de lande, der endnu ikke har tildelt frekvensressourcer til kommerciel radio, gør det hurtigst muligt, skriver Etermedia.

EBUs generalsekretær, Jean-Benard Münch, har desuden opfordret den svenske kulturminister, Marita Ulvskog, til under Sveriges EU-formandskab næste år, at sætte DAB på dagsorden og støtte introduktionen af DAB - "en teknologi som er vital for en sund udvikling af europæisk radio", siger generalsekretæren.

I Danmark skal det nye Radio og TV nævn næste år tage stilling til DAB-ansøgninger fra private radiostationer. Den fjerde og femte landsdækkende radiokanal er automatisk tildelt plads på DAB, uanset hvem som vinder koncessionerne, og der vil være plads til nogle lokalradioer i anden fase af DAB-introduktionen - men ikke alle.

DAB er et digitalt radiosystem, der efter alt at dømme på sigt vil afløse det nuværende FM-system. DAB er fx nødvendigt, hvis man vil optage MP3-lydfiler direkte fra radioen i 'real time'.

Mere fra MediaWatch

Top 20: To premierer strøg til tops

En sæsonpremiere på DR1 og en programpremiere på TV 2 trak flest seere til flow-tv i sidste uge, mens DR's seneste søndagsdrama havde det sværere.

Seneste nyt

Se flere jobs