MediaWatch

Intel klar med Pentium 4

Pentium 4 chippen, der har været undervejs længe, bringer Intel tilbage, som indehaver af verdens hurtigste chip på PC markedet. Pladsen har indtil nu tilhørt selskabets nærmeste konkurrent Advanced Micro Devices AMD, skriver Associated Press.

AMD har siden introduktionen af sin Athlon chip siddet på den eftertragtede førsteplads, hvilket ifølge selskabet har bevirket, at det har øget sin markedsandel på området for mikroprocessorer til et niveau omkring 17 procent.

Pentium 4 chippen overtager nu hastighedsrekorden, idet den med to versioner på henholdsvis 1,4 og 1,5 gigahertz overgår den konkurrerende Athlon chip. Denne har en hastighed på 1,2 gigahertz.

Med fremkomsten af den nye turbochip er det forventet, at PC fremstillere som IBM, Compaq, Hewlett-Packard samt Dell Computer vil frigive produkter, der vil gøre brug af den nye teknologi.

Intel ønsker ikke at oplyse prisen på sin nye chip, men ifølge kilder med tilknytning til branchen forventes det, at 1,4 gigahertz udgaven vil koste i omegnen af 650 dollar. Prisen for 1,5 udgaven vil ligge omkring 800 dollar.

Til sammenligning koster AMD's Athlon chip 612 dollar.

Mere fra MediaWatch

Top 20: To premierer strøg til tops

En sæsonpremiere på DR1 og en programpremiere på TV 2 trak flest seere til flow-tv i sidste uge, mens DR's seneste søndagsdrama havde det sværere.

Seneste nyt

Se flere jobs