MediaWatch

Intel klar med Pentium 4

Pentium 4 chippen, der har været undervejs længe, bringer Intel tilbage, som indehaver af verdens hurtigste chip på PC markedet. Pladsen har indtil nu tilhørt selskabets nærmeste konkurrent Advanced Micro Devices AMD, skriver Associated Press.

AMD har siden introduktionen af sin Athlon chip siddet på den eftertragtede førsteplads, hvilket ifølge selskabet har bevirket, at det har øget sin markedsandel på området for mikroprocessorer til et niveau omkring 17 procent.

Pentium 4 chippen overtager nu hastighedsrekorden, idet den med to versioner på henholdsvis 1,4 og 1,5 gigahertz overgår den konkurrerende Athlon chip. Denne har en hastighed på 1,2 gigahertz.

Med fremkomsten af den nye turbochip er det forventet, at PC fremstillere som IBM, Compaq, Hewlett-Packard samt Dell Computer vil frigive produkter, der vil gøre brug af den nye teknologi.

Intel ønsker ikke at oplyse prisen på sin nye chip, men ifølge kilder med tilknytning til branchen forventes det, at 1,4 gigahertz udgaven vil koste i omegnen af 650 dollar. Prisen for 1,5 udgaven vil ligge omkring 800 dollar.

Til sammenligning koster AMD's Athlon chip 612 dollar.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs