MediaWatch

Amazon’s i fagforening

En enhed inden for Communications Workers of America bekræfter, at en gruppe kundeservice medarbejderrepræsentanter hos e-handelsbutikken Amazon.com, forsøger at organisere sig i en fagforening. Det er et af de første forsøg på organisering i fagforeninger blandt medarbejdere inden for dot.com branchen i USA, skriver CNN.

Ansatte i Amazon.com har søgt hjælp hos en afdeling af Comunication Workers of America til at organisere cirka 400 kundeservice medarbejdere i Seattle. Wash Tech, der er en afdeling under CWA, har tidligere uden held forsøgt at organisere deltidsansatte hos softwaregiganten Microsoft.

Wash Tech oplyser, at kundeservice medarbejdere er begyndt at uddele kort til kollegaer, der opfordrer til organisering.

Hvis størstedelen af medarbejderne underskriver disse kort kan fagforeningen søge om godkendelse i National Labor Relations Board. Dette initiativ gør op med myten om. at ansatte i hightech industrien inden for den ny økonomi ikke vil organisere sig, og at fagforeninger er irrelevante i dag.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs