Bekymring om UMTS auktion

MediaWatch

Udskydelsen skal vare indtil en analyse af markeds- og konkurrencesituationen foreligger og denne har været grundigt drøftet med aktørerne.

- Vi er bekymrede for, at ... der etableres et lovgrundlag, som ikke indeholder tilstrækkelige og optimale hjemler til at gennemføre en auktion, der også i praksis er designet med det sigte konkret at tilgodese de telepolitiske målsætninger om etablering af et velfungerende 3G-konkurrencemarked for udbydere af såvel infrastruktur som indhold og tjenester. Det vil samtidig betyde, at omkostningerne til ekstern rådgiver-ekspertise kan være delvist spildt, skriver de seks organisationer i det fælles brev til ministeren og ordførerne.

Derfor opfordre de seks organisationer til, at lovforslagets fremsættelse og vedtagelse afventer, at analysen af markeds- og konkurrencesituationen foreligger, og at den har været grundigt gennemdrøftet med de relevante aktører. Herunder bl.a. i det annoncerede 3G-forum og med de potentielle bydende.

De seks organisationer, der er gået samme om brevet, er: ITEK/Dansk Industri, Handelskammeret, IT-Brancheforeningen, Dansk Dataforening, Telekommunikationsindustrien samt Leverandørforeningen for Radio- og telekommunikation.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også