Parfumegiganter bremser e-handel

MediaWatch

De to franske parfumeproducenter Yves Saint Laurent og Van Cleef & Arpels vandt forrige uge en retssag, som forhindrer online parfumebutikken Parfumsnet i at sælge producenternes varemærker, skriver Nua Internet Surveys.

I alt 16 franske parfumeproducenter, herunder de verdensførende giganter L'Oreal og LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, har indleveret lignende søgsmål mod Parfumsnet, og det har indtil videre presset Internetbutikken til at indstille sine operationer i Frankrig.

Parfumeindustriens argument for at udelukke onlinebutikker i at sælge deres mærkevarer er, at man ønsker at beskytte mærkernes eksklusivitet, som efter industriens opfattelse vil blive ødelagt, såfremt varerne sælges over Internettet. Og så er onlinebutikker ikke i stand til at yde kunderne den nødvendige service og rådgivning omkring produkterne.

Ifølge en talskvinde fra Yves Saint Laurent's parfume division, Isabel Medec, har den franske parfumegigant et selektivt distributionsnetværk, og kun butikker, som opfylder Yves Saint Laurent's kriterier, bliver valgt til at sælge produkterne. YSL har endnu ikke godkendt nogen onlinebutikker som distributører, men Isabel Medec lover, at det vil ske i fremtiden.

Læs hele artiklen på www.mediawatch.dk under artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også