MediaWatch

Telenor ledere får to milliarder

Ifølge Telenor's børsprospekt, der er udarbejdet i forbindelse med den kommende børsintroduktion, vil det norske teleselskab gennemføre et incentiv-program, der skal belønne ledere og nøglepersoner med aktier eller optioner. Programmet skal begrænse sig til maksimalt to procent af aktierne, skriver Aftenposten.

Det betyder, at aktier for mellem 1,8 og 2,4 milliarder norske kroner bliver stillet til disposition for ledelsen i selskabet. Også Telenors direktør, Tormod Hermansen, bliver tilgodeset med en fornuftig lønstigning. Bestyrelsesformand i Telenor Eivind Reiten oplyser, at Tormod Hermansen fik opjusteret sin løn efter fusionen mellem Telenor og svenske Telia havarerede.

Hvis de to selskaber havde fundet sammen ville Hermansen have skulle haft syv millioner norske kroner i årsløn. Men da fusionen forliste valgte Telenor at fordoble Hermansens årsløn som kompensation for de manglende syv millioner.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs