MediaWatch

Frygt for Internettet er udbredt

Det er resultatet af en undersøgelse foretaget af Gallup i USA på baggrund af interviews med mere end 1000 amerikanske Internet brugere. Undersøgelsen viser, at mere end halvdelen af de adspurgte var bekymret for beskyttelsen af fortrolige og personlige oplysninger, skriver CNET.

Særligt kritiske områder på Internettet synes at være store online databaser som for eksempel telefonbøger og databaser med skatteoplysninger m.v. 60 procent af de adspurgte frygtede således, at beskyttelsen af fortrolige oplysninger ikke var tilstrækkelige i relation til disse områder.

Hertil kommer at cirka 40 procent tilkendegav, at de også var bekymrede for anvendelsen af fortrolige oplysninger hos erhvervsvirksomheder på Internettet, herunder hos virksomheder som samler oplysninger om Internet brugernes færdsel på Internettet. Endvidere var 63 procent ikke trygge ved brug af software, som gør det muligt for den amerikanske regering at aflæse brugernes personlige e-mails.

Brugernes frygter blandt andet, at de personlige og fortrolige oplysninger vil komme i de forkerte hænder og blive misbrugt.

Mere fra MediaWatch

En ny medieaftale kan være på trapperne

Medieordførerne fra stort set alle partier i Folketinget er kaldt til møde uden bagkant onsdag eftermiddag. Med udsigt til sommerferie om få uger spidser de månedlange forhandlinger om en ny medieaftale til. Flere forventer, en aftale kan lande de kommende dage. Men der er stadig uenighed om afgørende spørgsmål, erfarer MediaWatch.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs