MediaWatch

Frygt for Internettet er udbredt

Det er resultatet af en undersøgelse foretaget af Gallup i USA på baggrund af interviews med mere end 1000 amerikanske Internet brugere. Undersøgelsen viser, at mere end halvdelen af de adspurgte var bekymret for beskyttelsen af fortrolige og personlige oplysninger, skriver CNET.

Særligt kritiske områder på Internettet synes at være store online databaser som for eksempel telefonbøger og databaser med skatteoplysninger m.v. 60 procent af de adspurgte frygtede således, at beskyttelsen af fortrolige oplysninger ikke var tilstrækkelige i relation til disse områder.

Hertil kommer at cirka 40 procent tilkendegav, at de også var bekymrede for anvendelsen af fortrolige oplysninger hos erhvervsvirksomheder på Internettet, herunder hos virksomheder som samler oplysninger om Internet brugernes færdsel på Internettet. Endvidere var 63 procent ikke trygge ved brug af software, som gør det muligt for den amerikanske regering at aflæse brugernes personlige e-mails.

Brugernes frygter blandt andet, at de personlige og fortrolige oplysninger vil komme i de forkerte hænder og blive misbrugt.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs