MediaWatch

Banker åbner Internet butikker

Godkendelsen blev givet af Finanstilsynet i fredags og er ensbetydende med, at Danske Bank og Unibank allerede inden nytår vil have markedspladser klar på Internettet for deres kunder. Det skriver Berlingske Tidende.

Der har været tvivl om, hvorvidt Finanstilsynet ville imødekomme bankernes ønske. Det skyldes, at der i Bank- og Sparekasseloven er bestemmelser om, at en bank ikke må tjene penge på noget, som ikke har med bankdrift at gøre. Men Finanstilsynet har sagt ja til bankernes Internet virksomhed, såfremt indtjeningen herfra ikke udgør en væsentlig del af de enkelte bankers indtjening.

Interessen for bankerne ligger blandt andet i at tjene penge ved at bringe reklamer for de virksomheder, som gerne vil sælge produkter til bankernes kunder, ligesom bankerne vil tage penge for at overføre betalinger mellem køber og sælger. Fordelen for bankernes kunder ligger i det forhold, at kunderne kan føle sig mere trygge ved at betale via deres konto i banken end ved at skulle udlevere betalingskort-numre over Internettet.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs