Den nye medieaftale

MediaWatch

Hovedpunkterne i den færdige medieaftale er følgende:

- DR's og TV 2's public service forpligtelser fastholdes og udbygges på en række områder, herunder i forhold til børn og unge, dansk kunst og kultur, indvandrere og flygtninge, handicappede, undervisning samt folkeliggørelse af IT. Der skal ikke nødvendigvis gælde samme public service krav til de to stationer.

- DR's og TV2's online virksomhed skal være en del af public service virksomheden og omfattet af de gældende regler for den traditionelle public service virksomhed. Som supplement hertil kan DR og TV 2 som hidtil drive online-virksomhed på kommercielle vilkår.

- Licensen stiger med fem procent årligt i aftaleperioden, men forventes nedsat som følge af en ekstra indsats for at øge licensbetalingen fra navnlig erhvervsvirksomheder. Der nedsættes en arbejdsgruppe, der skal undersøge en omlægning af licensopkrævningen.

- Den fjerde, landsdækkende radiokanal og den femte, næsten landsdækkende radiokanal skal udbydes, så alle interesserede på åbne og ikke diskriminerende vilkår kan komme i betragtning. Den fjerde, landsdækkende radiokanal skal være en 'smal' public service orienteret kanal med klassisk musik - suppleret med præsentation af dansk musik og andre musikgenrer - kulturprogrammer, debatprogrammer m.v. En kvalitetsmæssig vurdering af den samlede programflade vil være afgørende for, hvem der får tildelt kanalen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også