MediaWatch

Den nye medieaftale

Hovedpunkterne i den færdige medieaftale er følgende:

- DR's og TV 2's public service forpligtelser fastholdes og udbygges på en række områder, herunder i forhold til børn og unge, dansk kunst og kultur, indvandrere og flygtninge, handicappede, undervisning samt folkeliggørelse af IT. Der skal ikke nødvendigvis gælde samme public service krav til de to stationer.

- DR's og TV2's online virksomhed skal være en del af public service virksomheden og omfattet af de gældende regler for den traditionelle public service virksomhed. Som supplement hertil kan DR og TV 2 som hidtil drive online-virksomhed på kommercielle vilkår.

- Licensen stiger med fem procent årligt i aftaleperioden, men forventes nedsat som følge af en ekstra indsats for at øge licensbetalingen fra navnlig erhvervsvirksomheder. Der nedsættes en arbejdsgruppe, der skal undersøge en omlægning af licensopkrævningen.

- Den fjerde, landsdækkende radiokanal og den femte, næsten landsdækkende radiokanal skal udbydes, så alle interesserede på åbne og ikke diskriminerende vilkår kan komme i betragtning. Den fjerde, landsdækkende radiokanal skal være en 'smal' public service orienteret kanal med klassisk musik - suppleret med præsentation af dansk musik og andre musikgenrer - kulturprogrammer, debatprogrammer m.v. En kvalitetsmæssig vurdering af den samlede programflade vil være afgørende for, hvem der får tildelt kanalen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs