MediaWatch

NRK sparer DAB radio væk

Ved at nedlægge kanalen sparer NRK cirka otte millioner kroner. Direktør Tor Fuglevik fra NRK siger, at der kun er økonomiske motiver bag nedlæggelsen. Kanalen blev oprettet for at konkurrere med de kommercielle radiokanaler.

Kanalen skulle også stimulere interessen for digital radio. NRK Metro skulle lukke fredag, men flere private aktører har meldt interesse i at købe boet. Ingen har dog givet konkrete bud, skriver kampanje.com.

DR-Radio lancerer til januar flere digitale radiokanaler. I første omgang lægger man ud med en særlig radiokanal for de 12-25-årige. Derefter følger en kulturkanal, en 24-timers nyhedskanal og en demokrati-kanal med folketingstransmissioner og politiske programmer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs