MediaWatch

Digitalisering slår radioer ihjel

Efter alt at dømme bliver der ikke plads til lokalradioerne på de digitale frekvenser, som Danmark har til rådighed. Det skriver Aktuelt.

I dag bliver den nye medielov fremsat i Folketinget, hvori det blandt er planen, at i løbet af 10 til 15 år skal alle analoge radiosignaler være erstattet af digitale radiosignaler. Problemet er bare, at alle de nuværende radiokanaler ikke vil kunne få den "digitale mulighed". Det siger kontorchef Lars Banke fra Kulturministeriets kontor for radio og tv til Aktuelt.

Ifølge afdelingsingeniør Jarl Risum fra Telestyrelsen er der gode muligheder for at anvise digitale frekvenser til de meget store lokalradioer, som har interesse i at sende til en hel region. Men der er ikke i de nærmeste år udsigt til, at de mindre lokalradioer kan komme med på det digitale frekvensbånd.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs