MediaWatch

Digitalisering slår radioer ihjel

Efter alt at dømme bliver der ikke plads til lokalradioerne på de digitale frekvenser, som Danmark har til rådighed. Det skriver Aktuelt.

I dag bliver den nye medielov fremsat i Folketinget, hvori det blandt er planen, at i løbet af 10 til 15 år skal alle analoge radiosignaler være erstattet af digitale radiosignaler. Problemet er bare, at alle de nuværende radiokanaler ikke vil kunne få den "digitale mulighed". Det siger kontorchef Lars Banke fra Kulturministeriets kontor for radio og tv til Aktuelt.

Ifølge afdelingsingeniør Jarl Risum fra Telestyrelsen er der gode muligheder for at anvise digitale frekvenser til de meget store lokalradioer, som har interesse i at sende til en hel region. Men der er ikke i de nærmeste år udsigt til, at de mindre lokalradioer kan komme med på det digitale frekvensbånd.

Mere fra MediaWatch

Flertal skrider bag forslag om at droppe momsfritagelse

Efter en uvildig advokatundersøgelse har slået bunden ud på regeringens præmis om, at en EU-dom påtvinger indførelse af moms på bl.a. rettighedsvederlag, vil Konservative stemme nej til lovforslaget, som dermed står til at falde.

Le Gammeltoft stopper på Heartbeats

Aller Media bekræfter, at stifter og direktør for det digitale medie og bureau har valgt at opsige sin stilling. Le Gammeltoft har stået i spidsen for selskabet siden 2015.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs