MediaWatch

Nye dot.com dødsfald

Mandag og tirsdag i denne uge bød på hver sin markante dot.com død i USA. I mandags annoncerede Furniture.com - en af USA's største online møbelforretninger - at på grund af manglende finansieringsmuligheder var virksomheden nødsaget til at lukke og afskedige 76 af de resterende 88 medarbejdere. Allerede tidligere på året blev 41 procent af de daværende medarbejdere afskediget.

En analytiker fra Meta Group i USA begrunder lukningen med, at folk ikke har været og fortsat ikke er parate til at købe møbler via Internettet. Noget kunne tyde på, at han har ret. Tidligere i år måtte en anden stor online møbelforretning - living.com - fraset at virksomheden havde en samarbejdsaftale med Amazon, lukke.

Tirsdag kom så meddelelsen om, at Pets.com - en af USA's største e-handels virksomheder inden for B2C-salg af udstyr til kæledyr - lukker sine aktiviteter ned og afskediger 255 ud af 320 ansatte. Også Pets.com har haft en samarbejdsaftale med Amazon. Lukningen af Pets.com sker på trods af, at selskabet har opbygget en kundedatabase på 570.000 kunder og flere gange er blevet fremhævet som en førende e-handels virksomhed.

En af konkurrenterne til Pets.com, Petopia.com, måtte så sent som i sidste uge afskedige halvdelen af sine medarbejdere.

Mere fra MediaWatch

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs