MediaWatch

Max Havelaar fond lukker for e-handel

I den seneste stykke tid har en række fremmede under falsk navn og adresse bestilt kaffekopper, t-shirts og informationsmateriale på Max Havelaars hjemmeside, meddeler Reuters

Informationschef Bo Feierskov fra Max Havelaar Fonden, der sikrer fattige bønder i udviklingslandene rimelige priser for deres produkter gennem en mærkningsordning, siger, at de har vrede folk, der ringer ind og klager over at have modtaget materiale, de ikke har bestilt. Det koster Fonden penge og en masse besvær. Nu er fonden på vej til at lukke helt for e-handel for at genoptage den gammeldags telefonbestilling.

Max Havelaar Fonden er ikke et firma, men en international mærkningsordning, der støtter bæredygtig udvikling i ulandene ved, at kunderne betaler den reelle pris for bøndernes produkter, som ofte ligger over den herskende verdensmarkedspris. Fonden i Danmark er oprettet af en række ulandsorganisationer.

Mere fra MediaWatch

Google strammer grebet om kreative forsøg på at tracke brugere

Techselskabet bygger videre på sit kommende bolværk i beskyttelsen af brugernes privatliv og færden på nettet. Konkurrencemyndigheder i Storbritannien har samtidig indledt undersøgelse af, om det sender en endnu større del af annoncemarkedet i Googles hænder.

Debat: Folketinget vender det døve øre til lyd

Fair betaling for indhold og kampen med techgiganterne er højaktuelle dagsordener hos politikere og i Kulturministeriet. Men podcasting er efterladt på perronen, skriver formand for Center for Podcasting, Søren Brunsgaard, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

Se flere jobs