MediaWatch

Max Havelaar fond lukker for e-handel

I den seneste stykke tid har en række fremmede under falsk navn og adresse bestilt kaffekopper, t-shirts og informationsmateriale på Max Havelaars hjemmeside, meddeler Reuters

Informationschef Bo Feierskov fra Max Havelaar Fonden, der sikrer fattige bønder i udviklingslandene rimelige priser for deres produkter gennem en mærkningsordning, siger, at de har vrede folk, der ringer ind og klager over at have modtaget materiale, de ikke har bestilt. Det koster Fonden penge og en masse besvær. Nu er fonden på vej til at lukke helt for e-handel for at genoptage den gammeldags telefonbestilling.

Max Havelaar Fonden er ikke et firma, men en international mærkningsordning, der støtter bæredygtig udvikling i ulandene ved, at kunderne betaler den reelle pris for bøndernes produkter, som ofte ligger over den herskende verdensmarkedspris. Fonden i Danmark er oprettet af en række ulandsorganisationer.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs