MediaWatch

Max Havelaar fond lukker for e-handel

I den seneste stykke tid har en række fremmede under falsk navn og adresse bestilt kaffekopper, t-shirts og informationsmateriale på Max Havelaars hjemmeside, meddeler Reuters

Informationschef Bo Feierskov fra Max Havelaar Fonden, der sikrer fattige bønder i udviklingslandene rimelige priser for deres produkter gennem en mærkningsordning, siger, at de har vrede folk, der ringer ind og klager over at have modtaget materiale, de ikke har bestilt. Det koster Fonden penge og en masse besvær. Nu er fonden på vej til at lukke helt for e-handel for at genoptage den gammeldags telefonbestilling.

Max Havelaar Fonden er ikke et firma, men en international mærkningsordning, der støtter bæredygtig udvikling i ulandene ved, at kunderne betaler den reelle pris for bøndernes produkter, som ofte ligger over den herskende verdensmarkedspris. Fonden i Danmark er oprettet af en række ulandsorganisationer.

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs