Memory Card taber egenkapital

MediaWatch

Den danske hukommelseskort-fabrikant Memory Card Technologys (MCT) planer om at entrere det amerikanske børsmarked med en notering på Nasdaq har kostet selskabet dyrt.

Kombineret med faldende råvarepriser - og dermed faldende lagerværdi - samt en fortsat stigende dollar, oplyser MCT mandag, at selskabets egenkapital på 112 millioner kroner er krympet kraftigt og er sandsynligvis tabt, skriver Reuters.

Kort efter meddelelsen gik MCT-aktien ned på kurs 50 og mistede derved 137 kroner. Omkring klokken 10.40 rettede kursen sig til 120, hvilket er 36 procent lavere end fredagens lukkekurs på 187. Memory Card Technologys aktier er nu overført til Fondsbørsens observationsliste.

Ifølge Reuters oplysninger ser MCT sammen med sin bank på at afhænde firmaet til anden side. MCT meddeler selv, at firmaet har indledt en proces, der skal sikre værdierne i MCT. Denne proces indeholder muligheden for indgåelse af strategiske alliancer, fusion samt helt eller delvist salg af virksomheden, hedder det MCT's meddelelse.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også

Jyllands-Posten med domicil i Aarhus er blandt medierne, der nu er ude i anden runde af besparelser på ét år. | Foto: Joachim Ladefoged/Ritzau Scanpix

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter