MediaWatch

M-commerce på vej

Flere analysevirksomheder forventer, at antallet af mobile enheder som mobiltelefoner, Palm Pilots m.v. i 2003 vil være større end antallet af PC'er. Dermed er vejen banet for udviklingen af det mobile Internet.

Og en række af de globale aktører som Nokia, Ericsson, Motorola, IBM og Hewlett-Packard er i fuld gang med at udvikle teknologi, infrastruktur, services m.v. med henblik på at skabe nye markeder.

Men tvivlen om udviklingen af mobil e-handel - også kaldet m-commerce - er allerede begyndt at melde sig. Flere analytikere frygter blandt andet, at priserne for de kommende services vil blive alt for høje.

Endvidere er der store problemer vedrørende manglende standarder for m-commerce, manglende sikkerhed og manglende betalingsmodeller.

Ikke desto mindre er en række aktører på markedet meget optimistiske omkring udviklingen af m-commerce. For eksempel forventer IBM, at to tredjedele af al e-handel i 2003 vil foregå via trådløse enheder.

Læs hele artiklen om m-commerce i nyhedsbrevet MediaWatch, som udkommer i dag.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs