MediaWatch

M-commerce på vej

Flere analysevirksomheder forventer, at antallet af mobile enheder som mobiltelefoner, Palm Pilots m.v. i 2003 vil være større end antallet af PC'er. Dermed er vejen banet for udviklingen af det mobile Internet.

Og en række af de globale aktører som Nokia, Ericsson, Motorola, IBM og Hewlett-Packard er i fuld gang med at udvikle teknologi, infrastruktur, services m.v. med henblik på at skabe nye markeder.

Men tvivlen om udviklingen af mobil e-handel - også kaldet m-commerce - er allerede begyndt at melde sig. Flere analytikere frygter blandt andet, at priserne for de kommende services vil blive alt for høje.

Endvidere er der store problemer vedrørende manglende standarder for m-commerce, manglende sikkerhed og manglende betalingsmodeller.

Ikke desto mindre er en række aktører på markedet meget optimistiske omkring udviklingen af m-commerce. For eksempel forventer IBM, at to tredjedele af al e-handel i 2003 vil foregå via trådløse enheder.

Læs hele artiklen om m-commerce i nyhedsbrevet MediaWatch, som udkommer i dag.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs