MediaWatch

M-commerce på vej

Flere analysevirksomheder forventer, at antallet af mobile enheder som mobiltelefoner, Palm Pilots m.v. i 2003 vil være større end antallet af PC'er. Dermed er vejen banet for udviklingen af det mobile Internet.

Og en række af de globale aktører som Nokia, Ericsson, Motorola, IBM og Hewlett-Packard er i fuld gang med at udvikle teknologi, infrastruktur, services m.v. med henblik på at skabe nye markeder.

Men tvivlen om udviklingen af mobil e-handel - også kaldet m-commerce - er allerede begyndt at melde sig. Flere analytikere frygter blandt andet, at priserne for de kommende services vil blive alt for høje.

Endvidere er der store problemer vedrørende manglende standarder for m-commerce, manglende sikkerhed og manglende betalingsmodeller.

Ikke desto mindre er en række aktører på markedet meget optimistiske omkring udviklingen af m-commerce. For eksempel forventer IBM, at to tredjedele af al e-handel i 2003 vil foregå via trådløse enheder.

Læs hele artiklen om m-commerce i nyhedsbrevet MediaWatch, som udkommer i dag.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen håber på OECD-aftale om techskat inden sommer

Efter flere års ventetid håber regeringen nu på, at en global aftale om beskatning af globale techselskaber kan lande inden sommer, lyder det fra kulturministeren, der samtidig melder om forsinkelse i arbejdet med regulering af sociale medier.

Seneste nyt

Se flere jobs