MediaWatch

Emusic tilbyder gratis abonnement

Emusic, der oprindeligt lancerede sin service som tilbyder download af op imod 130,000 MP3 musikfiler sidste sommer, har til dato fået godt 3000 abonnenter. Nu gør selskabet det så muligt, at prøve dets alt-hvad-du-kan-downloade service gratis i 30 dage, skriver Reuters.

Musikken leveres på licens via uafhængige record labels trods det, at de store label selskaber har været modvillige med at sætte deres musik til rådighed på MP3 filer, et kompressionsformat der omformer CD-musik til computerfiler.

Ifølge Gene Hoffmann, administrerende direktør for Emusic, er de fleste analytikere og insidere i musikbranchen enige om, at abonnementsservicen vil være fremtiden for musik download selv for det kontroversielle Napster.

Selv samme Napster meddelte tirsdag, at det havde indgået en aftale med tyske Bertelsmann. Formålet er at omdanne Napster til en medlemsbaseret service, der mod betaling tilbyder download af musikfiler.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs