MediaWatch

Priceline møder markedsforventning

Selskabets kvartalsregnskab, der endte med et tab på en cent per aktie, indfriede markedets forventninger. Til sammenligning havde Priceline et tab på otte cent per aktie i fjor.

Trods fremgangen meddeler selskabet, at det vil fyre knap en femtedel af medarbejderstaben samt at selskabets økonomidirektør forlader posten, skriver CNET.

Hovedårsagen til selskabets tab er ifølge administrerende direktør Daniel Schulman, det faldende salg på flybilletter, men han fremhæver samtidig, at man har oplevet fremgang på ikke fly aktiviteter såsom hotel samt bil-leje.

Selskabet forventer, at indtjeningen i det kommende kvartal vil blive ramt på flere parametre herunder øget konkurrence samt omkostninger forbundet med omstruktureringer.

Trods problemer på hjemmemarkedet ekspanderer Priceline i Europa og har så sent som sidste måned åbnet et site i Storbritannien, der eksklusivt sælger flybilletter. Planen er på sigt at udvide med andre aktiviteter i resten af Europa.

Selskabets aktie steg 66 cent i torsdagens handel, svarende til godt 11 procentpoint og sluttede dagens regulære handel i kurs 6,64. I børsens udvidede åbningstid faldt aktien til kurs 5,19 dollar.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs