MediaWatch

Nordisk Film fyrer 50 ansatte

Nordisk Film kan nu for alvor mærke den krise, der i de senere år har været i TV-branchen. Derfor trækker isbjørnen i nødbremsen og bebuder massefyringer. Nordisk Films direktør, Jesper Klit, meddeler, at selskabet fremover vil satse på at benytte sig af medarbejdere på korttids-kontrakter og fyrer derfor 50 ansatte, skriver Berlingske Tidende.

Nyheden om en massefyringsrunde kommer ikke bag på medarbejderne på Nordisk Film. I længere tid har de kunne se, hvor det bar hen ad, idet TV-producentens ordrebog har haft blanke sider.

Ifølge Lars Fønns, der er medlem af medarbejderbestyrelsen, så gør Nordisk Films ledelse, hvad de kan for at beholde så mange af medarbejderne som muligt. Han ser ingen vej uden om de mange afskedigelser. "Vi bakker op om ledelsen," hedder det fra Lars Fønns.

Jesper Klit forklarer afskedigelserne med, at Danmark aldrig har haft så mange TV-kanaler før, hvilket har mættet markedet og dumpet priserne på TV-produktioner.

Derfor ser Nordisk Film sig nu efter nye indtægtsmuligheder: Internet-TV, kommunikationsrådgivning og præsentationer for erhvervslivet er nogle af planerne fra TV-producenten i Valby.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs